Annons

Hundra nyvalda på kurs om föreningen

Stockholm ​I helgen samlades ett hundratal medlemmar som nyss fått ett förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen. De fick veta hur man får pengar till sin verksamhet, vilka regler som gäller för fritidslokalerna och lyssna på inte mindre än två ordföranden.

​– Det är många som säger ”jag vill engagera mig, jag har alltid drömt om att bli revisorssuppleant”. Det är 5 procent och det blir ganska många om man är en organisation med en halv miljon medlemmar. Det är sådana som ni!

Så sa Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman, på klingande dalmål och med glimten i ögat, och vände sig till nyvalda i lokala hyresgästföreningar i Stockholm.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förutom introduktion i Hyresgästföreningen fick de veta hur ekonomin i föreningen sköts och vad som gäller när man har en fritidslokal i området. Sista inslaget handlade om vad det innebär att vara ”vald med förtroende” och mellan föreläsningarna spelades livemusik.

För många av deltagarna var det här den första introduktionen som styrelseledamot.

Annons

– Jag har varit en vilande medlem sedan 42 år tillbaka, säger Jeanette Angelöw från Svedmyra.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Hon engagerade sig i samband med att hennes hus skulle ombildas. Hux flux blev hon invald i valberedningen och på den vägen är det.

– Det har varit en bra kurs, kanske mer som ett informationsmöte än kurs. Men det är värdefullt att få en övergripande bild, säger hon.

Birgitta Wärme från Nynäshamn och Johan Tirén från Bagarmossen sitter vid samma bord.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,

– Vi har fått mycket god mat och musiken var häftig. Och det var många bra frågor som ställdes, om såndant man undrar själv, säger Birgitta.

– Jag har inte hunnit smälta allt ännu, men det ger en bra introduktion till strukturerna, säger Johan.

Fakta: Hundra nyvalda på kurs om föreningen

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.