Annons

Hundra nyvalda på kurs om föreningen

Stockholm ​I helgen samlades ett hundratal medlemmar som nyss fått ett förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen. De fick veta hur man får pengar till sin verksamhet, vilka regler som gäller för fritidslokalerna och lyssna på inte mindre än två ordföranden.

​– Det är många som säger ”jag vill engagera mig, jag har alltid drömt om att bli revisorssuppleant”. Det är 5 procent och det blir ganska många om man är en organisation med en halv miljon medlemmar. Det är sådana som ni!

Så sa Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman, på klingande dalmål och med glimten i ögat, och vände sig till nyvalda i lokala hyresgästföreningar i Stockholm.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Förutom introduktion i Hyresgästföreningen fick de veta hur ekonomin i föreningen sköts och vad som gäller när man har en fritidslokal i området. Sista inslaget handlade om vad det innebär att vara ”vald med förtroende” och mellan föreläsningarna spelades livemusik.

För många av deltagarna var det här den första introduktionen som styrelseledamot.

Annons

– Jag har varit en vilande medlem sedan 42 år tillbaka, säger Jeanette Angelöw från Svedmyra.

Läs ocksåHyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror”

Hon engagerade sig i samband med att hennes hus skulle ombildas. Hux flux blev hon invald i valberedningen och på den vägen är det.

– Det har varit en bra kurs, kanske mer som ett informationsmöte än kurs. Men det är värdefullt att få en övergripande bild, säger hon.

Birgitta Wärme från Nynäshamn och Johan Tirén från Bagarmossen sitter vid samma bord.

Annons
Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.

– Vi har fått mycket god mat och musiken var häftig. Och det var många bra frågor som ställdes, om såndant man undrar själv, säger Birgitta.

– Jag har inte hunnit smälta allt ännu, men det ger en bra introduktion till strukturerna, säger Johan.

Fakta: Hundra nyvalda på kurs om föreningen

Läs också Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.