Annons

Husen på Bergsvägen i Stenungsund får nya ägare

Stenungsund H​istorien om de tre omtalade husen på Bergsvägen i Stenungsund går vidare. Två av husen har nu fått en ny fastighetsägare medan det tredje är på väg att säljas till en bostadsrättsförening.

Hem & Hyra har i flera tidigare artiklar berättat om de tre hyreshusen på Bergsvägen i Stenungsund och om ägaren Bengt Stjärnered, som finns med på Hem & Hyras lista över Sveriges värsta värdar.

Annons
 
Det har handlat både om dåligt underhåll av lägenheterna, uppsägningar av hyresgäster utan godtagbara skäl, oskäliga kontraktsvillkor och hot om kronofogde och inkasso mot hyresgäster som vägrat gå med på höjda hyror.
 
Hyresgästföreningen valde vid två tillfällen under våren att ansöka om tvångsförvaltning av husen, och i början av juni beslutade hyresnämnden slutligen att låta kommunägda Stenungsundshem ta över skötseln under de kommande tre åren.
 
– Jag är verkligen jätteglad, jag har hängt upp ballonger och senare i dag ska vi äta lite tårta och fira härute, sa Laila Carlsson, hyresgäst på Bergsvägen i samband med hyresnämndens beslut.
 
Glädjen delades av Hyresgästföreningens jurister Conny Borup och Catharina Althini som företrätt hyresgästerna på Bergsvägen.
 
Sedan hyresnämnden beslutade om tvångsförvaltning har två av de tre husen sålts. Ny ägare är göteborgsföretaget Sjögrens Byggnads AB, som har som affärsidé att bygga om och förvalta fastigheter i centrala Göteborg. Sedan 1978 har företaget byggt om cirka 500 lägenheter och lokaler i Göteborg.
 
  Det här kändes som ett bra köp och vi har redan gjort en åtgärdsplan för husen. Vi kommer till att börja med att bygga om en tvättstuga samt bygga en helt ny. Men först vill vi få ett slut på alla de tvister som den tidigare ägaren haft med sina hyresgäster, säger ägaren Thomas Sjögren.
 
Sjögren berättar att han även vill teckna en förhandlingsöverenskommelse med Hyresgästföreningen, eftersom det i dagsläget inte existerar en sådan.
 
Tills vidare är det dock Stenungsundshem som tvångsförvaltar husen. För att Thomas Sjögren ska kunna ta över skötseln av husen krävs ett nytt beslut i hyresnämnden. Ärendet tas upp den 31 augusti.
  
Sjögrens Byggnads AB är en fastighetsägare som vi inte haft några som helst problem med, säger Conny Borup i en kommentar till försäljningen.
 
Det ser även ut som att Bengt Stjärnered kommer att sälja det tredje huset på Bergsvägen. De 25 hyresgästerna har bildat en bostadsrättsförening och en ombyggnadskonsult har fått i uppdrag att lösa affären.
 
Vi hoppas att bostadsrättsföreningen kan få tillträde till huset i början av september, säger Martin Magnusson vid Bra Boende Centralt AB i Göteborg.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.