Annons

Husvagnen blev deras tillfälliga räddning

Höganäs I flera år har Eva och Leif Hagelin känt att något var fel i deras lägenhet. I somras inledde Höganäshem en undersökning som visade att en tredjedel av lägenheterna i Sjöcrona har omfattande fukt- och mögelskador.

​Då hade Eva och Leif sedan flera månader valt att bo i husvagn.

Annons
– Jag mådde genast mycket bättre, säger Eva, som haft svåra besvär av fukt och dålig luft.
Leif och Eva är besvikna och har krävt en kompensation för de besvär och extra kostnader de drabbats av. Höganäshem tänker låta hyresnämnden avgöra frågan.
Fukthalten och luftkvaliteten i lägenheterna har undersökts av såväl miljökontoret som av utomstående expertis. Alla är överens om att husen måste genomgå en omfattande renovering. Provisoriska åtgärder i några lägenheter visade sig inte vara tillräckliga. Ändå har nya hyresgäster fått flytta in i två av dessa.
Bottenvåningen på Travgatan 4 ska under våren tömmas på hyresgäster. Därefter inleds en miljörenovering av golven i sov- och vardagsrum.
Delar av väggpartierna på båda våningarna kommer därefter att åtgärdas. Liknande åtgärder i andra hus kan bli aktuellt framöver.
– Vi kommer att kontakta hyresgästerna och hjälpa till med det praktiska, säger förvaltningschefen, Lena Askeroth.
Hon framhåller att det alltid tar tid att utreda problem innan man kan komma igång med lämpliga lösningar.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem" Dolde mögelskadad lägenhet för hyresvärden – tvingas flytta: ”Som en bastu” Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.