Annons

Hyrde ut via Blocket – lurade bostadssökande

Göteborg En kvinna i Göteborg åtalas för att ha lurat flera olika personer att betala depositionsavgift för en lägenhet. När hon väl fått pengarna gjorde hon sig okontaktbar.

De misstänkta bedrägerierna ägde rum i maj och juni i år. Genom annonser på Blocket utgav sig den 30-åriga kvinnan för att ha en lägenhet i Tuve som hon ville hyra ut i andra hand.

Personer som hörde av sig och var intresserade fick sätta in en depositionsavgift på 37 500 kronor på kvinnans bankkonto. Men när pengarna väl kommit in gick det plötsligt inte längre att få tag vare sig dem eller på kvinnan. De lurade ”kunderna” hade inte ens fått en nyckel, och lägenheten som skulle hyras ut visade sig som grädde på moset redan vara bebodd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hittills har tre personer anmält att de blivit lurade, men eftersom flera lika stora summor kommit in på kvinnans bankkonto misstänker åklagare Bengt-Olof Berggren att det finns fler offer.

– Det är jag ganska säker på, säger han till GP.

I förhör erkänner kvinnan händelseförloppet, men nekar ändå till brott. Hon antyder att hon varit utsatt för hot, men förklarar inte specifikt vad det skulle ha handlat om. Samtidigt ger hon även en annan förklaring till sitt agerande.

Läs ocksåMormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstolMormor vill hjälpa med livspussel - får nej av värd

– Jag kommer från en välbärgad familj, har dyra vanor och behövde pengar.

Annons

Nu åtalas 30-åringen för grovt bedrägeri.

Flyktingar, studenter och arbetssökande extra utsatta. Läs mer här:

Förlorade allt på ett bluffkontrakt

Trendbrott för bostadsbedrägerier

Annons
Läs ocksåStjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg"Fredrik Strömsten, vd på Qasa som driver Blocket bostad, reagerar kraftigt på att så många sajter stjäl Blocket-annonser och använder dem som lockbete för att tjäna pengar.

De blev blåsta på Blocket

Fängelse för bostadsbedragaren

Andrahandsbedrägeri gav halv miljon

Läs också Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Skandalvärd döms för penningtvätt – tog emot Sandviks stålpengar Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.