Annons

Hyresfastigheter utan skötsel

Sandviken ​För två veckor sedan gick Effektiv Fastighetsförvaltning i konkurs. Så värst effektiv har dock inte förvaltningen varit menar hyresgästerna hos K/S Swedens fastigheter i Österfärnebo, men nu finns ingen skötsel alls. Hyresgästen Anders Mosell suckar och skrattar trött när han berättar.

​Så sent som förra veckan visste ingen av hyresgästerna i K/S Sweden Real Estates fastigheter i Österfärnebo vem som hade ansvaret för skötseln efter Effektiv Fastighetsförvaltnings konkurs. Igår, 14 dagar efter konkursen, fick några av dem lappar i brevlådorna.

– Men i min länga vet vi ingenting. Det är bedrövligt hur vi ska behöva ha det, säger Anders Mosell.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Österfärnebo ligger mitt i myggmarkerna i Gästrikland och insekternas tillväxt främjas av högt gräs och orensade rabatter och oklippta häckar.

Och ni har inte fått gräsmattorna klippta än i år?

Annons

Anders Mosell skrattar åt frågan. Han berättar att ifjol skedde första gräsklippningen vid skolavslutningen i juni.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

– I år är det en av hyresgästerna som klippt och sopat grus på innergården vi har. Hon har klippt häckarna också och vi har hjälpts åt att köra bort skräpet. Men vi har ju flyttat hit för att slippa sådant, jag med flera är handikappade och vi orkar inte, säger Anders Mosell.

Hem & Hyra har inte kunnat nå Jan Andersson som länge försökt sälja fastigheterna i Österfärnebo för K/S Swedens räkning.

Annons

– Tvångsförvaltning vore det enda rätta. Husen bara står ju och ingen gör något, säger Anders Mosell.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

 

Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.