HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresfastigheter utan skötsel

Sandviken ​För två veckor sedan gick Effektiv Fastighetsförvaltning i konkurs. Så värst effektiv har dock inte förvaltningen varit menar hyresgästerna hos K/S Swedens fastigheter i Österfärnebo, men nu finns ingen skötsel alls. Hyresgästen Anders Mosell suckar och skrattar trött när han berättar.

​Så sent som förra veckan visste ingen av hyresgästerna i K/S Sweden Real Estates fastigheter i Österfärnebo vem som hade ansvaret för skötseln efter Effektiv Fastighetsförvaltnings konkurs. Igår, 14 dagar efter konkursen, fick några av dem lappar i brevlådorna.

– Men i min länga vet vi ingenting. Det är bedrövligt hur vi ska behöva ha det, säger Anders Mosell.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparNya lagar 2022 gör det olagligt att fimpa på marken

Österfärnebo ligger mitt i myggmarkerna i Gästrikland och insekternas tillväxt främjas av högt gräs och orensade rabatter och oklippta häckar.

Och ni har inte fått gräsmattorna klippta än i år?

Anders Mosell skrattar åt frågan. Han berättar att ifjol skedde första gräsklippningen vid skolavslutningen i juni.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

– I år är det en av hyresgästerna som klippt och sopat grus på innergården vi har. Hon har klippt häckarna också och vi har hjälpts åt att köra bort skräpet. Men vi har ju flyttat hit för att slippa sådant, jag med flera är handikappade och vi orkar inte, säger Anders Mosell.

Hem & Hyra har inte kunnat nå Jan Andersson som länge försökt sälja fastigheterna i Österfärnebo för K/S Swedens räkning.

– Tvångsförvaltning vore det enda rätta. Husen bara står ju och ingen gör något, säger Anders Mosell.

Läs ocksåStal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus

 

Läs också Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.