HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförhandlingar klara i Habo

Jönköping Nu har Hyresgästföreningen Sydost kommit överens med Habo Bostäder AB och Fastighetsägarföreningen GFR om årets hyreshöjning. Överenskommelsen träder i kraft 1 april 2018.

För Habo Bostäders AB innebär överenskommelsen en hyreshöjning på 1,35 procent. För hyresgästerna motsvarar det en höjning på 68 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor.

Läs ocksåAnklagades för vanvård - får bo kvar

För Fastighetsägarföreningen GFR landade överenskommelsen på 1,43 procent. Det motsvarar en ökning på 72 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor.

Anledningen till att Fastighetsägarna GFR som representerar privata aktörer på marknaden fick något högre i hyreshöjning beror på att privata hyresvärdar har lägre hyror än allmännyttan på orten.

– Vi kan se att fastighetsägare, allmännyttiga som privata, har ökade kostnader för reparation, underhåll och renhållning år 2018. Detta trots att kostnader för vatten, el och fjärrvärme inte ökar avsevärt. En stabil hyresutveckling gynnar hyresgästerna i form av att de får underhåll och reparation som bidrar till ökad boendekvalitet, säger Benjamin Nuay, ansvarig förhandlare Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHöjda hyror hos privatvärdar i Kungsbacka och Mölndal

Hem & Hyra har förgäves försökt att få en kommentar av Habo Bostäder.

Läs också Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket De vill stoppa massflykt från Åkra Hård strid om hyrorna i nytt Uppsalakvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.