Annons

Hyresförhandlingar klara i Habo

Jönköping Nu har Hyresgästföreningen Sydost kommit överens med Habo Bostäder AB och Fastighetsägarföreningen GFR om årets hyreshöjning. Överenskommelsen träder i kraft 1 april 2018.

För Habo Bostäders AB innebär överenskommelsen en hyreshöjning på 1,35 procent. För hyresgästerna motsvarar det en höjning på 68 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För Fastighetsägarföreningen GFR landade överenskommelsen på 1,43 procent. Det motsvarar en ökning på 72 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor.

Annons

Anledningen till att Fastighetsägarna GFR som representerar privata aktörer på marknaden fick något högre i hyreshöjning beror på att privata hyresvärdar har lägre hyror än allmännyttan på orten.

– Vi kan se att fastighetsägare, allmännyttiga som privata, har ökade kostnader för reparation, underhåll och renhållning år 2018. Detta trots att kostnader för vatten, el och fjärrvärme inte ökar avsevärt. En stabil hyresutveckling gynnar hyresgästerna i form av att de får underhåll och reparation som bidrar till ökad boendekvalitet, säger Benjamin Nuay, ansvarig förhandlare Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hem & Hyra har förgäves försökt att få en kommentar av Habo Bostäder.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.