Annons

Hyresförhandlingar med Tierpsbyggen strandade

Tierp Hyresgästföreningens förhandlingar med Tierpsbyggen om nästa års hyresnivå har strandat och lämnas nu vidare för medling.

Tierpsbyggen inledde förhandlingarna med att yrka en hyreshöjning på 2,5 procent.

– Vi har beräknat att vi kommer att ha kostnadsökningar på över 5 procent. Vi inser att det inte går att höja hyran så mycket, så vi sa att vi ska försöka hantera det på annat sätt, säger Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt honom hade Tierpsbyggen gått ner till 2,2 procent när Hyresgästföreningen inte vill gå högre än sitt senaste bud på 0,5 procent och förhandlingarna bröt ihop. Därför kom de överens om att begära medling.

Annons

Vilka är kostnadsökningarna du pratar om?

– De kommunala taxorna, den fasta avgiften på el och löneökningar är de stora bitarna. Samtidigt vill vi höja underhållet, säger Roger Kjettselberg.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar

Hyresgästföreningens förhandlare Klas Larsson bekräftar att Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation inte ville gå över 0,5 procent.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.