HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförhandlingar med Tierpsbyggen strandade

Tierp Hyresgästföreningens förhandlingar med Tierpsbyggen om nästa års hyresnivå har strandat och lämnas nu vidare för medling.

Tierpsbyggen inledde förhandlingarna med att yrka en hyreshöjning på 2,5 procent.

– Vi har beräknat att vi kommer att ha kostnadsökningar på över 5 procent. Vi inser att det inte går att höja hyran så mycket, så vi sa att vi ska försöka hantera det på annat sätt, säger Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Enligt honom hade Tierpsbyggen gått ner till 2,2 procent när Hyresgästföreningen inte vill gå högre än sitt senaste bud på 0,5 procent och förhandlingarna bröt ihop. Därför kom de överens om att begära medling.

Vilka är kostnadsökningarna du pratar om?

– De kommunala taxorna, den fasta avgiften på el och löneökningar är de stora bitarna. Samtidigt vill vi höja underhållet, säger Roger Kjettselberg.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Hyresgästföreningens förhandlare Klas Larsson bekräftar att Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation inte ville gå över 0,5 procent.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.