HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförhandlingarna med Hebygårdar har strandat

Uppsala Ännu en hyresförhandling har strandat i region Aros-Gävle. Nu är det Hebygårdar som lämnar förhandlingsbordet. Bolagets hyresyrkande är rekordhögt – 5,35 procent.
Foto: Hebygårdar/Monika Steczkó
Hebygårdar yrkar på 5,35 procent i hyreshöjning för 2020. Nu har förhandlingarna strandat. Vd:n Stefan Liljebris vill få upp Hebygårdars, enligt honom, låga hyresnivåer.

Eftersom förhandlingarna kört fast är det nu upp till den centrala hyresmarknadskommittén, HMK, att komma med ett medlingsbud till parterna.

Hebygårdars vd, som tillträdde posten den 1 oktober i fjol, går ut hårt i sina första hyresförhandlingar och begär en höjning på 5,35 procent inför 2020. Han motiverar det med att Hebygårdars hyror ligger lågt jämfört med andra kommunala bostadsbolag i närliggande kommuner. I ett mejl till Hem & Hyra kallar han situationen ”ekonomiskt ohållbar” och tycker att Hyresgästföreningen har bristande förståelse för argumenten.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

– Vi har förväntningar på oss från våra hyresgäster att ha välskötta fastigheter, där det känns tryggt att bo och där de får god service. Vi tar vårt ansvar och har antagit Klimatinitiativet som innebär att vi ska minska energiförbrukningen och vara fossilfria år 2030. Utöver underhållsbehovet i det befintliga beståndet så har vi förväntningar på oss från våra ägare, kommuninnevånare och hyresgäster att bygga fler bostäder. Ska vi leva upp till dessa förväntningar måste vi Hebygårdar ha en god och långsiktigt hållbar ekonomi, skriver han i mejlet.

2019 höjdes Hebygårdars hyror med 1,7 procent.

Läs även Många strandningar i region Aros-Gävle

Läs ocksåHöjt pris på pellets chockar Gullspångsbostäder
Läs också Retroaktiv hyreshöjning för hyresgäster i Knivsta Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Lägger korten på bordet om hyrorna i Karlskoga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.