Annons

Hyresgäst döms för brand

Motala En hyresgäst i Motala har dömts till böter efter en brand i hennes lägenhet.

Händelsen inträffade i våras i en lägenhet i centrala Motala. Hyresgästen hade placerat en panna med vax på spisen med plattan på men lämnade sedan köket för att ta hand om sitt barn som börjat gråta i ett annat rum.

När kvinnan återvände till köket hade vaxet börjat brinna och lågorna sträckte sig upp till köksfläkten. Köket var rökfyllt och brandvarnaren hade börjat tjuta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon ska då ha dragit bort pannan och lagt filtar eller handdukar över den och stängt av elen i lägenheten. Därefter ska personal från hyresvärden Platen ha kommit till lägenheten och släckt elden med en brandsläckare.

Tingsrätten menar att branden kunde ha spridit sig och att det fanns risk för människors liv och hälsa och för allvarliga materiella skador. Hyresgästen döms därför för allmänfarlig vårdslöshet och ska betala böter på sammanlagt 2 000 kronor samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.