HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst frikänns efter lägenhetsbrand

Stockholm Jimmy Klasén var nära att dö i en lägenhetsbrand och blev uppsagd av hyresvärden. Sedan stämdes han och beskylldes för att ha orsakat branden. Nu frikänns han av tingsrätten.

Det är en lättad Jimmy Klasén som svarar i telefon från en stuga i Dalarna. Han har precis fått reda på att Stockholms tingsrätt frikänner honom och inte anser att han genom vårdslöshet orsakat branden som totalförstörde hans lägenhet på Kungsholmen år 2015.

– När jag fick beskedet var det en klump som släppte från mitt bröst. Jag har tänkt på det här sedan rättegången. Men jag vågade inte tro på ett frikännande, det känns som allt har gått emot mig sedan branden, säger han.

Läs ocksåOmfattande brand i hyreshus i MalmöHyresgästen Afsaneh Gholami vet inte när hon kan återvända till sin lägenhet på Smedjegatan - eller hur den påverkats av branden.

Efter branden blev han uppsagd av hyresvärden med stöd av hyreslagen och nu bor han i en liten stuga hos sin mamma, när han inte jobbar i Stockholm och bor på vandrarhem.

– Jag har ansökt om förtur till en lägenhet och hoppas att det löser sig, säger Jimmy Klasén som hade bott i lägenheten på Kungsholmen i 37 år när det brann.

 

Läs ocksåTrodde att lägenheten var hemsökt – tände eld på sovrummet
Läs också Ny dom om brand – hyresgäst slipper betala över 350 000 Ville vräka hyresgäst: Därför får hyresvärdarna betala ett stort belopp Hyresgäst eldade upp grannens barnvagn och kokade "raketbränsle" på spisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.