HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst frikänns efter lägenhetsbrand

Stockholm Jimmy Klasén var nära att dö i en lägenhetsbrand och blev uppsagd av hyresvärden. Sedan stämdes han och beskylldes för att ha orsakat branden. Nu frikänns han av tingsrätten.

Det är en lättad Jimmy Klasén som svarar i telefon från en stuga i Dalarna. Han har precis fått reda på att Stockholms tingsrätt frikänner honom och inte anser att han genom vårdslöshet orsakat branden som totalförstörde hans lägenhet på Kungsholmen år 2015.

– När jag fick beskedet var det en klump som släppte från mitt bröst. Jag har tänkt på det här sedan rättegången. Men jag vågade inte tro på ett frikännande, det känns som allt har gått emot mig sedan branden, säger han.

Läs ocksåSå ser ditt ansvar ut vid brand i lägenheten

Efter branden blev han uppsagd av hyresvärden med stöd av hyreslagen och nu bor han i en liten stuga hos sin mamma, när han inte jobbar i Stockholm och bor på vandrarhem.

– Jag har ansökt om förtur till en lägenhet och hoppas att det löser sig, säger Jimmy Klasén som hade bott i lägenheten på Kungsholmen i 37 år när det brann.

 

Läs ocksåI vinter kommer 1 200 svenska hem att brinna
Läs också 24-åring dömd för brand i hyreshus i Leksand Värdar satsar på brandskola Efter lägenhetsbrand - krävs på 230 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.