Annons

Hyresgäst frikänns efter lägenhetsbrand

Stockholm Jimmy Klasén var nära att dö i en lägenhetsbrand och blev uppsagd av hyresvärden. Sedan stämdes han och beskylldes för att ha orsakat branden. Nu frikänns han av tingsrätten.

Det är en lättad Jimmy Klasén som svarar i telefon från en stuga i Dalarna. Han har precis fått reda på att Stockholms tingsrätt frikänner honom och inte anser att han genom vårdslöshet orsakat branden som totalförstörde hans lägenhet på Kungsholmen år 2015.

– När jag fick beskedet var det en klump som släppte från mitt bröst. Jag har tänkt på det här sedan rättegången. Men jag vågade inte tro på ett frikännande, det känns som allt har gått emot mig sedan branden, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter branden blev han uppsagd av hyresvärden med stöd av hyreslagen och nu bor han i en liten stuga hos sin mamma, när han inte jobbar i Stockholm och bor på vandrarhem.

Annons

– Jag har ansökt om förtur till en lägenhet och hoppas att det löser sig, säger Jimmy Klasén som hade bott i lägenheten på Kungsholmen i 37 år när det brann.

 

Annons
Läs ocksåMariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord”En mobil på den ena sidan och en kvinna i mörkt hör på den andra. Kvinnan tittar rakt fram.
Läs också Kräver 1,4 miljoner i skadestånd - Hyresgästföreningen stämmer Svenska hus för olaglig hyreshöjning Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.