Annons

Hyresgäst kräver tillbaka 37 400 kronor

Malmö Hyran för lägenheten är förhandlad med Hyresgästföreningen och borde vara 3 700 kronor i månaden. Trots det har hyresvärden tagit ut 4 800 kronor i månaden i tre år. Nu vill hyresgästen ha tillbaka sina pengar.
Foto: Kristina Wahlgren

I nästan tre år har hyresgästen i Sjöbo betalat för mycket i hyra. Enligt det avtal som finns mellan Hyresgästföreningen och den privata hyresvärden är hyran fastställd till 3 700 kronor i månaden. Trots det har hyresvärden skrivit kontrakt med en hyresgäst med en hyra på 4 800 kronor i månaden. I nästan tre år har därför hyresgästen betalat 1 100 kronor för mycket varje månad. När hyresgästen nu vänder sig till hyresnämnden för att få tillbaka överhyran landar summan på 37 400 kronor.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.