Annons

Hyresgäst kräver tillbaka 37 400 kronor

Malmö Hyran för lägenheten är förhandlad med Hyresgästföreningen och borde vara 3 700 kronor i månaden. Trots det har hyresvärden tagit ut 4 800 kronor i månaden i tre år. Nu vill hyresgästen ha tillbaka sina pengar.
Foto: Kristina Wahlgren

I nästan tre år har hyresgästen i Sjöbo betalat för mycket i hyra. Enligt det avtal som finns mellan Hyresgästföreningen och den privata hyresvärden är hyran fastställd till 3 700 kronor i månaden. Trots det har hyresvärden skrivit kontrakt med en hyresgäst med en hyra på 4 800 kronor i månaden. I nästan tre år har därför hyresgästen betalat 1 100 kronor för mycket varje månad. När hyresgästen nu vänder sig till hyresnämnden för att få tillbaka överhyran landar summan på 37 400 kronor.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.