HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Trakasserade grannarna – förlorar lägenheten

Vetlanda Vetlandabon ville ha ordning och reda i kvarteret. Men grannar och hyresvärd vittnade om hur mannen trakasserat sin omgivning i flera år. Nu blir han av med lägenheten.
Foto: Jakob Kindesjö
Hyresnämnden i Jönköping ger Witalabostäder rätt att säga upp Vetlandabon.

Hyresnämnden i Jönköping fattade nyligen beslutet att hyresgästen i Vetlanda, en man i 70 årsåldern, förlorar sin lägenhet på grund av störningarna han orsakat i sitt bostadsområde.

Mannens egen berättelse är att han bara ville ha ordning och reda i kvarteret. Men hans grannar och hyresvärd, kommunägda Witalabostäder, ger en helt annan bild.

Läs ocksåHär blir Kantarellen som ny

Till hyresnämnden lämnade bolaget in en lång lista med olika bevis i form av vittnesmål från flera hyresgäster, polisanmälningar, rapporter från anställda och vaktbolag. Problemen ska ha pågått periodvis sedan mer än sex år tillbaka.

Flera vittnen berättar om hur mannen skrikit rasistiska kommentarer till grannar, anklagat dem för olika saker och trakasserat barn som lekt i området. Han ska ha varit aggressiv mot hyresvärdens personal och talat illa om personer med invandrarbakgrund.

En familj vände sig till polisen efter att mannen förföljt dem och uppträtt aggressivt. Till sist valde familjen att flytta för att slippa undan mannens agerande.

Läs ocksåHyrorna klara i Vetlanda och Eksjö

Vetlandabon medger vad som hänt men att vittnesmålen är vinklade negativt. Hyresnämnden anser att det är bevisat att mannen orsakat omfattande störningar och ger hyresvärden rätt att säga upp honom.

Läs också Witalabostäder först klar med hyresuppgörelse i länet Witalabostäder vill höja hyran knappt en procent Witalabostäders hyra klar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.