Annons

Hyresgästen vräktes – krävs på kostnaden

Limhamn Hon lämnade levande ljus i lägenheten när hon gick hemifrån och plockade bort fällor som skulle fånga kackerlackor i huset. Hyresnämnden beslutade att kontraktet skulle rivas men hyresgästen i Limhamn flyttade inte frivilligt.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Turerna med hyresgästen i Limhamn har pågått i flera år. Hon har sagts upp två gånger, fått sitt ärende prövat av hyresnämnden båda gångerna, överklagat till Svea hovrätt där hon vunnit en gång men sedan slutligen förlorat sitt kontrakt efter ett nytt beslut i hyresnämnden. Skälen till att hon till slut skulle tvingas flytta var bland annat att hon lämnat levande ljus tända i lägenheten och sedan gått ut och att hon plockat bort fällor som skulle fånga kackerlackor. Vid ett tillfälle tände hon grillen på gården och lämnade den. Flera grannar vittnade mot hyresgästen. De kände sig både störda och rädda för henne.

Men trots beslutet i hyresnämnden flyttade hyresgästen inte frivilligt utan hyresvärden var tvungen att vända sig till kronofogden för att få hjälp att vräka henne. Den processen kostade nära 12 000 kronor och nu stämmer värden den tidigare hyresgästen i tingsrätten på hela summan plus en obetald hyra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Kvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt" Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.