Annons

Hyresgäster bestulna av falska hantverkare

Alingsås/Vårgårda Både i Alingsås och i Vårgårda har hyresgäster blivit utsatta för stöld av personer som uppgett att de varit hantverkare.

De knackade på oanmälda och sa att de skulle kolla elementen. När de gick var värdesaker borta. Så har det gått till när hyresgäster hos Vårgårda Bostäder blivit bestulna i sina hem. 

Nu går bolaget ut på sin hemsida och varnar sina hyresgäster för att släppa in oanmälda hantverkare. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi vill göra våra hyresgäster uppmärksamma. De ska veta att om det inte är våra egna bovärdar som kommer, utan andra hantverkare, så meddelar vi det i god tid innan, säger vd, Jan Thorsson.

Annons

Även hyresgäster hos Alingsåshem har drabbats.

– Det här är tyvärr något som förekommer då och då. Vi försöker motverka det genom att uppmana våra hyresgäster att alltid kräva legitimation, säger Paula Josefsson, verksamhetsutvecklare hos Alingsåshem.

Läs ocksåHyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”En tvådelad bild. Den ena halvan visa ett skåp, den andra utdrag av skickade sms med meddelande som "Snälla mina möbler", "Snälla ring mig" och "tillbaka mina möbler".

Även hon påpekar att de alltid meddelar i god tid innan om en utomstående hantverkare ska utföra något jobb i någon av bolagets lägenheter.

Annons

– En eller två veckor innan ska man ha fått reda på att någon kommer. Om inte så ska man inte släppa in personen.

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Värden renoverade hos Ann-Christin – saker för 113 000 kronor försvann: ”Har orsakat så mycket skada”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.