Annons

Hyresgäster blev anklagad för pedofili efter uppmaning från hyresvärd

Båstad Hyresgäster i Båstad ville stoppa bollspelandet på innergården. Efter en uppmaning från hyresvärden fotades barnen som trotsade fotbollsförbudet. Fotograferandet ledde till att hyresgästerna blev utpekade som pedofiler.
Foto: Pixabay
Grannbråket i Båstad har pågått under en längre tid. När en hyresgäst fotade grannbarnen som trotsade fotbollsförbudet på innergården blev hyresgästen anklagad för pedofili. Personen på fotot har ingenting med själva händelsen att göra.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresgästerna i Båstad som har vänt sig till hyresnämnden eftersom de anser att Båstadhem har misslyckats med att få stopp på störande bollspel på innergården och stök i trapphusen. Båstadhem har efter störningsanmälningar från hyresgästerna  förbjudit bollspel på innergården samt infört regelbunden tillsyn av trapphusen.

I hyresnämnden uppger en av hyresgästerna att hon känner sig kränkt och otrygg i sitt hem. Tillsammans med ytterligare en hyresgäst har hon efter uppmaning från Båstadhem fotat barn som trotsat förbudet om att spela fotboll på innergården. I samband med fotograferingen blev hyresgästen anklagad för pedofili, något som även har polisanmälts.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under förhandlingarna i hyresnämnden uppger Båstadhem att de ska gå ut med en skrivelse till de boende i huset där det förtydligas att bolaget har uppmanat hyresgäster som har sett överträdelser av ordningsregler att dokumentera sådana överträdelser. 

Annons

Båstadhem ska även skicka en uppmaning till berörda hyresgäster om att de ska visa hänsyn genom att inte spela hög musik eller på annat sätt störa varandra. Hyresgästerna i fastigheten ska också informeras om rutinerna för omhändertagande av föremål som olovligen placeras i trapphuset.

Efter förhandlingarna i hyresnämnden valde en av hyresgästerna att dra tillbaka sin anmälan mot värden. Två hyresgäster ville däremot ha fortsatta förhandlingar men preciserade sin anmälan till att de vill att värden säger upp hyresavtalet med de hyresgäster som de anser stör ordningen i huset. 

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.