Annons

Hyresgäster fick behålla vattnet

Avesta Avesta vatten kommer inte att stänga av vattnet för drygt 100 hyresgäster hos KrylBostäder. Sent igår kväll lovade fastighetsägaren att betala sina skulder till kommunen, nära 1,5 miljoner kronor. Hyresgästföreningen har skickat in i ansökan om tvångsförvaltning men den blir nu vilande hos hyresnämnden.
Foto: Lena Mattsson
Drygt 100 hyresgäster i Krylbo riskerade att bli utan vatten eftersom deras hyresvärd, KrylBostäder, inte betalat sina räkningar. Avstängningen blåstes av sedan företaget lovat betala. (Arkivbild.)

Det är inte första gången som ägarna till de drygt 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo, KrylBostäder, är sena med att betala sina räkningar. Det är heller inte första gången som Hyresgästföreningen begär tvångsförvaltning av lägenheterna.

Denna gång skickade Hyresgästföreningen in en begäran om tvångsförvaltning till hyresnämnden så snart det blev känt att Avesta vatten tänkte stänga av allt vatten för drygt 100 hyresgäster. Avstängningen skulle skett klockan 14 i dag, tisdag.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men efter samtal med Avesta vattens vd som sent igår kväll fick löften om att KrylBostäder skulle betala sina skulder låter nu Hyresgästföreningen sin ansökan vara vilande hos hyresnämnden i Västerås.

– Så länge risken finns att pengarna inte kommer in och hyresgästerna därmed blir utan vatten kommer ansökan att ligga kvar. Vi drar tillbaka den först när vi med säkerhet vet att Krylbostäder betalat, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.