Annons

Hyresgäster förvillas av hemsida

Ängelholm Med namnet Ängelholmshem är det lätt att tro att Facebooksidan är bostadsbolagets. I stället är det en av dess hårdaste kritiker. "Det är helt klart ett bekymmer", säger vd Benth Jensen.
Hyresgäster har hört av sig till sidan i tron av att det varit bostadsbolagets officiella.

En del hyresgäster har trott att den faktiskt tillhör bostadsbolaget och ställt frågor som rör alltifrån sophantering till snöröjning. En del information som delas är också information som ett bostadsbolag skulle kunna vilja sprida. Så som att varna för hårda vindar och att det kan vara läge att ”säkra allt som kan flyga iväg”.
Men lejonparten av det som skrivs på sidan är olika typer av klagomål mot Ängelholmshem. Alltifrån fiberanslutning som drar ut på tiden till kalla element avhandlas.

– Den ger en bild som är missledande, säger Benth Jensen som kontaktat Facebook för att de ska ta bort sidan.
Men utan resultat.
– Den information jag har är att vi inte kan tvinga bort den, säger Benth Jensen.
Hem & hyra har varit i kontakt med en av personerna bakom Facebooksidan. Hen, som vill vara anonym, medger att den kan vara förvirrande, ”från nu lägger vi in i varje inlägg att det inte är information från Ängelholmshem utan om Ängelholmshem”.

Varför riktar ni inte er kritik direkt till hyresvärden?
– Den lyfts även med hyresvärden. Det här är mer ett sätt att skriva av sig. Vi vet att det finns sidor som är extremt aggressiva, men det är något som den här sidan försöker ta så mycket avstånd som möjligt från.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.