Annons

Hyresgäster i andrahand lurades på kontrakt

Simrishamn När samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen skulle säljas fick de boende som hyrde i andra hand löften om nya förstahandskontrakt. När den nya ägaren tagit över huset kom nya besked. Ville de bo kvar fick de köpa sina lägenheter till priser långt över marknadsvärdet.

I tre år har Anna Blom haft ett andrahandskontrakt på en trerumslägenhet i ett bostadsrättshus. Enligt uthyraren kunde hon bo kvar så länge hon ville.

I januari i år kom ägaren till Annas lägenhet oväntat och bad henne skriva på att hon mottagit en uppsägning. Samtliga lägenheter i huset skulle säljas till en och samma ägare. På uppsägningen stod att den nya ägaren hade för avsikt att teckna nya hyreskontrakt med de som bodde i huset. Uppsägningen och löftet var inte signerat av nya ägaren.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Jag och de andra som fått liknande erbjudanden blev glada tills vi fick brev från köparen av huset, säger Anna.
Istället för ett förstahandskontrakt erbjöd den nya ägaren, Håkan Mårtensson, Anna Blom att köpa sin lägenhet i befintligt skick för 1,2 miljoner kronor. Priset bedöms av lokala mäklare som mer än det dubbla marknadsvärdet.

Annons

När Anna Blom kontaktade Håkan Mårtensson för att få se på underlaget till hans kostnadskalkyler fick hon luren slängd i örat efter att han förklarat att han hade rätt att ta vilket pris han ville. Hennes förre hyresvärd beklagar situationen men anser sig oskyldig till det inträffade.

Hem & Hyra ringde upp Håkan Mårtensson som äger många fastigheter i Simrishamn för att be om en kommentar. Luren läggs på så snart han uppfattat vem som ringde.​

Annons
Läs ocksåOckerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengarÖverhyra och ockerhyra
Läs också Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Nils hyrde en villa – blev stämd på 300 000 kronor: "Otroliga summor" Värdens knep för att avslöja hyresgästen – stängde av strömmen Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.