Annons

Hyresgäster i Arvika får brandfiltar för ökad säkerhet

Arvika För att öka brandsäkerheten, delar Arvika Fastighets ut brandfiltar till sina hyresgäster.

Från och med förra veckan har Arvika Fastighets AB börjat förse sina cirka 2500 lägenheter med brandfiltar. 

– Vi vill att våra hyresgäster ska känna sig trygga i sina hem. Att utrusta alla lägenheter med en brandfilt är ett led i att öka tryggheten. Vid brandtillbud är ofta den tidiga insatsen mycket viktig, och där kan brandfilten vara avgörande, säger Ulf Richardsson som är vd vid Arvika Fastighets AB i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att de flesta bränder börjar i köket och det är där brandfilten ska hänga för att man snabbt ska kunna gripa in vid en eventuell brand.

Annons

– Att hushållet är utrustat med en brandfilt innebär att förutsättningar finns att hantera de flesta av de bränder som kan uppkomma i köksmiljön, säger Mattias Larsson som är räddningschef i Arvika kommun.

Hyresgästerna är inbjudna till informationsträffar där de får lära sig mer om hur man använder brandfilten och andra tips för att öka brandsäkerheten i hemmet.

Annons
Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.

Satsningen på brandsäkerhet är ett samarbete mellan bostadsbolaget, Hyresgästföreningen och Räddningstjänsten.

Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.