Annons

Hyresgäster i Hultsfred erbjuds att odla i låda

Hultsfred ​Blommor och grönsaksodlingar i bostadsområdena sprider glädje, men kan också orsaka problem. Hultsfreds Bostäder erbjuder sina hyresgäster att köpa särskilda odlingslådor, som ska vara säkra både ur odlingssynpunkt och för grannarna.

​Elisabeth Ericsson, som jobbar på Hultsfreds Bostäder, såg odlingslådorna när hon besökte en trädgårdsmässa.

– Då tänkte jag att det skulle kunna vara något för våra hyresgäster, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget tecknade avtal med den svenska leverantören, vilket innebär att hyresgästerna kan köpa lådor till reducerat pris. De levereras med jord och gödning och det ska gå att odla både grönsaker och blommor i dem.

– Till och med citronträd ska gå bra, säger Elisabeth Ericsson.

Annons

Hon betonar att bolaget inte subventionerar lådorna, utan att man har förhandlat fram ett avtal med företaget som ger rabatt.

Läs ocksåBrist på parkeringsplatser i Hultsfred

– Vi tycker att det är trevligt om våra hyresgäster använder sina gröna fingrar. Inte minst ser det trevligt ut i områdena.

Men det handlar också om att uppmana hyresgästerna att odla på ett sätt som är säkert, för grannarna och för bolaget. Odlingslådorna placeras på golvet på balkongen eller uteplatsen och riskerar inte att falla ner och skada någon eller något. Dessutom ska risken att vatten läcker ut och orsakar skador vara liten.

Annons

Hyresgästerna kommer att informeras om möjligheten att skaffa odlingslåda vid bostadsmöten den närmaste tiden.

Läs ocksåOrolig framtid för Hultsfreds bostäder
Läs också Bostadsvärd hotar med hyreshöjning efter sopstök Sopkaos kostar över en halv miljon kronor om året Nya hyror hos Hultsfreds bostäder efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.