Annons

Hyresgäster startar fritidsgård i Vårsången

Malmö Tillsammans med de boende har Hyresgästföreningen och fastighetsägaren Trianon öppnat en ny fritidsgård i bostadsområdet Vårsången i Malmö.
Foto: Andreas Brunner
, , ,

Barnen på Vårsången behövde någonstans att ta vägen efter skolan, tyckte de boende. Nu har drömmen blivit verklighet. Ett 20-tal föräldrar har lovat att ställa upp och driva en fritidsgård i Hyresgästföreningens lokal på Gånglåtsvägen.

På tisdagskvällen var det dags för invigning i de uppiffade lokalerna. Möbler och utrustning hade köpts in. Pngisbordet och ett stort fotbollspel lockade många barn liksom tv-spelen vid den jättelika platt-tv:n. Ett helt rum ägnas åt datorer för surfning och spel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Niklas Karmhagen, en av föräldrarna bakom verksamheten tackade fastighetsägaren Trianon och Hyresgästföreningen för deras engagemang.

Annons

– Vi har haft rätt så mycket häng här och det händer en del otrevliga saker i området. Därför är detta en fantastisk satsning. Det här är ett bra sätt att skapa gemenskap, säger han.

Alla barn som bor hos Trianon på Vårsången kan få ett medlemskort i fritidsföreningen. Då erbjuds de också 50 procents rabatt på andra fritidsaktiviteter, bland annat på Kulturskolan och den lokala fotbollsklubben BK Olympic.

Läs ocksåDen stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningenDemonstration mot dubbelhöjningen och en graffitivägg.

Olof Andersson, vd på Trianon, ser fritidsgården som ett led i bolagets arbete för en förbättrad boendemiljö.

Annons

– Vi måste arbeta med de mjuka värdena också. Det här har kostat mycket pengar men i sammanhanget är det ändå små siffror. Kostnaden på 450 000 kronor motsvarar ungefär 1,5 procent av hyresintäkterna i området.

Läs också Hyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igen ”Det kan löna sig att satsa på folk i utanförskap” Gratis yoga ny veckovana på Högsbohöjd Fastighetsägaren Trianon indragen i korruptionshärva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.