HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster utan vatten när koppartjuvar slog till

Eskilstuna När hyresgästerna på Ringvägen 9 i Torshälla vaknade i söndags morse var de utan vatten. Orsaken: Tjuvar hade stulit de nya vattenledningarna i koppar.
Foto: Mattias Frödén
I över ett dygn var hyresgästerna på Ringvägen 9 utan vatten. Och det dröjde flera timmar innan Securitas upptäckte att tjuvar hade varit i farten.

Den fräcka stölden skedde under natten mot söndagen. Tjuvarna tog sig in i huset, som genomgår en omfattande renovering, för att först kapa och sedan ta med sig de nya vattenledningarna i koppar.

– Vad jag känner till har vi aldrig varit med om något liknande förut. Det är ju lite speciellt att man handgripligen först stänger av vattnet och sedan stjäl kopparrör som är monterade, säger Gerd Sahlberg, förvaltare på Kfast som äger hyreshuset.

Läs ocksåEskilstuna: Kfast vill sälja 577 lägenheter – "skapar stor oro"

Hon tillägger att det ändå var bra att tjuvarna stängde av vattnet.

– Annars hade vi fått en stor vattenskada.

En hyresgäst upptäckte redan vid femtiden på söndagsmorgonen att det inte fanns något vatten. Securitas fick första påringningen en dryg timme senare och vid niotiden var några väktare på plats. Men att det inte fanns något vatten i huset trodde väktarna berodde på den pågående stamrenoveringen. Först vid 17-tiden upptäckte Securitas att tjuvar hade varit i farten.

Läs ocksåKlagar på de boende – själv har Bessou 10 år gamla hyresskulder

Senare på kvällen ställdes en vattentank ut på gården.

– Det tog alldeles för lång tid och dessutom var det svårt att få information av Securitas om vad som hade hänt, säger en av de boende till Hem & Hyra.

Vid niotiden på måndagen var vattnet tillbaka.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

– Kfast fick reda på det här vid sjutiden på måndagsmorgonen. Sedan tog det drygt två timmar innan vattnet var igång, säger Gerd Sahlberg.

I väntan på nya rör får nu hyresgästerna vatten via en provisorisk lösning.

Bostadsbolaget har polisanmält brottet som rubriceras som grov stöld. Hur mycket det stulna är värt kan inte Gerd Sahlberg säga, men hon tror inte att stölden i sig kommer att påverka den pågående stamrenoveringen.

Läs också Kjell bor i Harpsund – Magdalena åkte skridskor och Stefan stod vid grinden Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.