Annons

Hyresgästföreningen får hyresgäster på Blocket

Helsingborg ​Hyresgästföreningen uppmanar politiker att införa bostadsförmedlingar och bostadsköer. Men när de själva ska hitta sina hyresgäster lägger de ut annonser på köp- och säljsajten Blocket.

​På förbundsstämman i juni tas beslutet om Hyresgästföreningen ska bli hyresvärd. Idag äger föreningen ett antal fastigheter som till största delen består av kontorshus.

Men i Helsingborg hyr femton familjer sina lägenheter av Hyresgästföreningen. Familjen Nilsson är en av dem som hittade sin lägenhet genom en annons på Blocket. Och metoden fungerar bra intygar Anders Möller som arbetar med fastighetsfrågor vid Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Är det inte motsägelsefullt att ni säger en sak till politiker och gör en annan sak själva?
− I Helsingborg finns ingen bostadsförmedling. Därför kan vi inte gå den vägen för att hitta hyresgäster och vi har för få lägenheter för att ha ett avancerat kösystem, säger Anders Möller.

– De flesta som hör av sig till oss är vänner och bekanta till dem som redan bor i huset. Naturligtvis sparar vi de intresseanmälningar som kommer in. Om vi inte har någon som står på tur annonserar vi på Blocket. Det har alltid fungerat, säger Anders Möller.

Annons

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.