Annons

Hyresgästföreningen granskar Malmöadress

Malmö Hyresgästföreningen har påbörjat ett arbete med att undersöka skötseln av en fastighet på Sigtunagatan 12 vid Södervärn i Malmö. Fastigheten ägs av Centrumbostäder.

– Vi har under en längre period fått signaler från boende, myndigheter och från Hyresgästföreningens personal om att allt inte står rätt till på Sigtunagatan 12. Det gäller allt från förvaltning, lägenheternas skick, frågor som gäller kontrakt, säger Niklas Olsson, jurist på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

 Bakom Centrumbostäder står Reine Jacobsson, en fastighetsägare från Göteborg. Han är överraskad över Hyresgästföreningens utspel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har jag inte hört något om. Det är konstigt att de inte kontaktar mig utan går ut med en pressrelease i stället, säger han.

Annons

Han menar att fastigheten på Sigtunagatan sköts som den ska.

– Jag har haft den fastigheten i många år och allt fungerar. Både jag och min son tittar till den ibland. Och så anlitar vi entreprenörer för el och vvs. Vi åtgärdar snabbt om det är några problem.

Annons
Läs ocksåGrannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”Slet slöja av granne - vräks

Hyresgästföreningen beskriver granskningen som ett led i sitt förebyggande arbete där man söker upp hyresgäster i ett särskilt område, kartlägger problem och företräder medlemmar. Liknande fokuserade satsningar har tidigare gjorts av Hyresgästföreningen i stadsdelen Seved och i PBA:s fastigheter på Eriksfält i Malmö.

Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.