Annons

Hyresgästföreningen hoppas på fortsättning

Sandviken Hyresgästföreningen i Sandviken ger inte upp. I veckan träffar man kommunalrådet i Sandviken för att diskutera fortsatt samarbete med Sandvikenhus.

Sandvikenhus har sagt upp samarbetsavtalen om bland annat fritidsmedel med Hyresgästföreningen. Det kommunala bostadsföretaget menar att man inte kan förlita sig på en samarbetspartner utan måste sköta verksamheten själva.

Hyresgästföreningen å sin sida menar att viktig erfarenhet och kontinuitet försvinner och att demokratin försämras. På onsdag kommer företrädare för föreningen att träffa kommunalrådet Peter Kärnström. Målet med mötet är att man ska hitta en lösning så att samarbetet kan fortsätta.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Varför säga upp avtalet med oss som arbetat framgångsrikt med det här i många år? Ideellt engagemang och folkrörelsearbete är nödvändigt för en bra demokratiutveckling, säger Torbjörn Rönnkvist, ordförande för Hyresgästföreningen region Aros-Gävle. 

Annons

Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Ny regionordförande i Aros-Gävle på plats efter dödsfallet Aros-Gävles regionordförande Torbjörn Rönnkvist död i covid-19 Så mycket vill värdarna i Aros-Gävle höja hyran med 2021

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.