Annons

Hyresgästföreningen i Markaryd läggs på is

Markaryd Nästa torsdag har Hyresgästföreningen i Markaryd sitt årsmöte. Men det finns ingen styrelse att välja. Om inte årsmötet kan utse en styrelse inom deltagarna läggs föreningen på is.

Efter 15 år som Hyresgästföreningens starka kraft i Markaryd har Yvonne Karlsson hoppat av som styrelseordförande i föreningen. Anledningen till avhoppet är sjukdom i familjen.

När Yvonne Karlsson hoppade av blev följden att även övriga ledamöter i styrelsen hoppade av och det har inte gått att få ihop tillräckligt många som vill bilda en ny styrelse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De ville inte fortsätta utan mig så föreningen ska vara vilande ett tag så får vi se hur det går längre fram. Men just nu måste jag prioritera min familj, berättar Yvonne Karlsson.

Annons

När Yvonne Karlsson är redo att åter bli aktiv inom Hyresgästföreningen har övriga ledamöter lovat att ställa upp i styrelsen igen. 

Brasklappen kan även vara att årsmötet på plats väljer en styrelse bland medlemmarna på mötet.

Annons
Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.

Hyresgästföreningen i Markaryd har 320 medlemmar.

Läs också Så ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevalda Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.