Annons

Studentrabatt – den frågan vill Hyresgästföreningen i Skåne driva

Skåne Lika medlemsavgift för alla. Så har det alltid varit men nu vill Hyresgästföreningen i norra Skåne se ett omtag i frågan.
Foto: Gry Ellebjerg
Fullmäktigeförsamlingen i region norra Skåne beslutade i helgen att driva frågan om ett speciellt medlemskap för studenter.

Olika grupper ska inte ställas mot varandra. Det är ett av argumenten mot till exempel student- eller pensionärsrabatter. Ett annat är att det skulle kosta för mycket och öka administrationen.

Men nu är det dags att tänka om, enligt Hyresgästföreningen norra Skåne. Under helgens fullmäktige, regionens beslutade organ, antogs en motion om att driva frågan genom att skriva en motion till förbundsstämman, organisationen nationella beslutande organ.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt motionen vill man att förbundskontoret gör en grundlig utredning och utarbetar ett ”attraktivt paketerbjudande inkluderat en reducerad medlemsavgift för målgruppen studenter”.

Regionen menar att det är dags att utmana rådande strukturer och studenterbjudanden är ett framgångsrikt recept för andra organisationer, inte minst för fackförbund. De innehåller lägre avgifter och specifikt framtagna förmåner. Resultatet brukar bli att majoriteten stannar som medlemmar efter avslutad studietid.

Annons

Regionordförande Merete Sundholm står minst två gånger om året på Campus i Helsingborg och möter studenter.
– De har ofta inte råd att gå med samtidigt som de skulle behöva för de har problem med sitt boende.

Läs ocksåMerete Sundholm vann ordförandeduellen i region norra Skåne

Merete Sundholm har tidigare drivit frågan men inte fått tillräckligt gehör. Motargumenten har varit att det också finns andra grupper till exempel pensionärer som borde prioriteras.
– Vi måste börja någonstans och vi pratar hela tiden om att vi måste föryngra oss.

Hyresgästföreningen region Norra Skåne består av 24 kommuner i norra Skåne och södra Halland.

Annons

Hyresgästföreningens förbundsstämma hålls 2020.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.
Läs också Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Efter rekordhöjningarna - studenter får allt svårare att klara hyran: "Slår extra hårt" Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.