Annons

Merete Sundholm vann ordförandeduellen i region norra Skåne

Halland Med 19 röster vann hon över utmanaren Rolf Malmberg. Det stod klart vid Hyresgästföreningen region norra Skånes fullmäktige i lördags som utspelade sig i Ängelholm.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästföreningen region norra Skånes fullmäktige gästades av förbundsordförande Marie Linder som fick igång församlingen när det skulle tas en "selfie".

Nuvarande ordförande Merete Sundholm, 78 år blev utmanad av Rolf Malmberg, 76 år. Hon har varit ordförande sedan 2015. Det största argumentet för att Rolf Malmberg blev nominerad var av jämställdhetsskäl. Det stod klart när Carl-Johan Dahlgren gick upp i talastolen och förespråkade Rolf Malmberg.

Merete Sundholm fick fortsatt förtroende som ordförande vid Hyresgästföreningen regin norra Skånes fullmäktige i lördags.

Han menade att förutom Rolf Malmbergs kompetens var det dags för en man att ta över. Han påpekade att regionordförandeposten burits av en kvinna elva år i rad. När det kom till omröstning fick Rolf Malmberg 20 röster, 1 var ogiltig och Merete Sundholm fick 39 röster. Det var en lättad Merete Sundholm som nu fortsätter som ordförande i ytterligare två år.

– Det känns bra men det var lite nervöst ska jag erkänna men jag är glad att jag får vara kvar. Jag kommer att satsa på utåtriktad verksamhet. Redan i maj kör vi en ny kampanj med både förtroendevalda och anställda.

Annons
Hyresgästföreningen region norra Skånes regionstyrelse från vänster: Marguerithe Stenlund (ny ersättare), Fia El Ghawabi (ny ordinarie), Marianne Knutson (ny ordinarie), Lotta Jidewå (ny ersättare), Irene Lindgren, Gert-Eric Rasmusson, Liz Lindkvist, Merete Sundholm, Tomas Svensson, Leif Larsson och Rolf Malmberg.

Utan dramatik och större uppmärksamhet gick den enda motionen igenom som gick ut på att ge förbundskontoret i uppdrag att ta fram ett attraktivt paketerbjudande med reducerad medlemsavgift för studenter som skall presenteras på förbundsstämman 2020.

Priset till årets eldsjäl 2019 gick till Bengt Andersson.

Priset för årets eldsjälar delades ut för andra året i rad. Årets eldsjäl för 2018 blev Bengt Andersson med motiveringen; ”att han personifierar hela Hyresgästföreningens anda. Han har varit med och byggt ett förtroende med gedigen kunskap och hängivenhet”. Priset bästa eldsjälar i kategorin årets grupp 2018 tilldelas tre kvinnor för deras syverksamhet i bostadsområdet Gamlegården i Kristianstad.  Motiveringen lyder: ”Vi tycker att dessa kvinnor är värda all uppmärksamhet. Detta bostadsområde är ett invandrartätt område ser vi att vi lättare når varandra genom deras engagemang.” De kunde inte närvara och får priset på torsdag i Kristianstad

Annons
Lotta Jidewå, ordförande vid Hyresgästföreningen Kristianstad, Bromölla, Hörby, hade smyckat sig med Hyresgästföreningens silvernål i örat.

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.