Annons

Hyresgästföreningen: Inget ovanligt att ritningar inte stämmer

Den nya hyrorna förhandlades fram tillsammans med Hyresgästföreningen. Många boende var missnöjda med att föreningen gått med på så höga höjningar och flera valde att säga upp sitt medlemskap.
Förhandlaren, Carl-Johan Öjeke, förstår hyresgästernas frustration men menar att hyrorna på kasernområdet legat väldigt lågt.
– Det vi kan göra när en värd plötsligt vill få upp hyrorna, till en nivå som trots allt är skälig, är att trycka på samhällsansvaret. Det är människors hem det handlar om. Därför fasas de nya hyrorna in.
Att storleken på lägenheterna förändrades så drastiskt i samband med mätningen är inget som förvånar Carl-Johan.
– Det är inget ovanligt att gamla ritningar inte stämmer. Är de flera hundra år gamla så är de inte gjorda enligt dagens mätstandard. Idag räknas även delar av tjocka väggar och förråd in i boytan. Har inte det gjorts tidigare kan kvadratmetrarna rassla till ganska snabbt.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet Staten vill höja hyran med 80 procent för Tommys slitna statartorp: ”Blåser det ute så viftar gardinerna” Deras hem är deras borg Ny mätning gav högre hyra Kraftig sänkning av Tibrobyggens hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.