HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen lockar Noliabesökare

Västerbotten Popcorn, juridik och bostadspolitik. Blandningen är stor i Hyresgästföreningens monter på Sveriges största mässa. På lördag tar föreningen plats på stora scenen för en stor bostadsdebatt under ledning av Sverker Olofsson.

Stora Nolia är Sveriges största mässa. Den alternerar mellan Piteå och Umeå. I år är det i Umeå som får ta emot tiotusentals mässbesökare.
På mässområdet finns mycket att se och den hemtrevligaste montern har Hyresgästföreningen region Norrland. Där bjuds det på både kaffe, saft, kaka och inte minst popcorn. Dessutom går det att gnugga geniknölarna när dagens fråga ska lösas.
Förutom den hemtrevliga delen, finns ofta också någon expert från Hyresgästföreningen på plats, för att svara på frågor. Det kan till exempel handla om juridik eller funderingar på hur man kan ordna aktiviteter i sitt bostadsområde.
På lördag anordnar dessutom Hyresgästföreningen region Norrland en stor debatt på Nolias stora scen om bostadskrisen. Temat är bostadskrisen och vad får det egentligen kosta att bo? Moderator på debatten är välkände journalisten och Umeåprofilen Sverker Olofsson.
I panelen ingår Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen, Leif Nysmed (S), bostadspolitisk talesperson, Ewa Thalén Finné (M), bostadspolitisk talesperson, Nooshi Dadgostar (V), bostadspolitisk talesperson, Helena Lindahl (C), riksdagsledamot från Umeå och ledamot i näringsutskottet samt Daniel Lindblom, ordförande Umeå studentkår.

Läs också Reser hem i år igen Checklista mot otillåten andrahandsuthyrning Lars-Erik Perssons anhöriga tar arvodestvist till Svea hovrätt Gröna påsen kommer till Ödeshög – kan påverka hyran Onödig oro för brand och inbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.