Annons

Hyresgästföreningen pratar bostadspolitik på Pride

Stockholm För femte året i rad deltar Hyresgästföreningen på Pride-festivalen, som inleds i dag. – Kom till oss och prata om bostadspolitik, säger Birgitta Bergholm, festivalgeneral på Hyresgästföreningen.

Årets Pride-festival startar i dag. Hyresgästföreningen är med bland tälten i Kungsträdgården. Birgitta Bergholm, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Stockholm håller i trådarna.

Varför deltar Hyresgästföreningen på Pride?

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det är ingenstans vi träffar så mycket folk som är intresserade av bostadsfrågor som här. Samtidigt hjälper vi också många som kommer med frågor om sitt boende. Många passar på när de ändå går förbi.

Annons

Vad händer under årets festival?

– Vi är där för att prata om unga vuxnas boende. Temat på hela festivalen är öppenhet och bostadsmarknaden borde verkligen bli mer öppen. För unga till exempel, men också för dem som heter Ali, säger Birgitta Bergholm och blinkar lite åt sin kollega Ali Al-Djaber som ansvarar för Hyresgästföreningens lastbil i paraden på lördag.

Läs ocksåVar fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin viljaUnga vuxnas boende 2023 Ola Palmgren

Varför ska man besöka ert tält?

Annons

– Vi bjuder på popcorn och har frågesport med fina vinster. Om inte annat är det en folkfest och den vill man ju inte missa, säger Birgitta Bergholm.

Läs också Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.