HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen stämmer hyresvärd

Staffanstorp Hyresvärden på Jakriborg i Hjärup har vägrat att betala hyressättningsavgift till Hyresgästföreningen. Nu stäms de i tingsrätten.

Alla hyresvärdar betalar en hyressättningsavgift till Hyresgästföreningen motsvarande tolv kronor per månad och lägenhet som en ersättning för förhandlingsarbetet. Avgiften är inbäddad i hyran.

I flera år har hyresförhandlingar pågått om hyresnivån på Jakriborg i Hjärup men eftersom Hyresgästföreningen och hyresvärden inte har kunnat komma överens menar Jakri AB att de inte ska betala någon avgift.

Läs ocksåHemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"Hemlös som sitter på en bänk på en tågstation

– Vi har inte betalat eftersom Hyresgästföreningen inte har gjort något jobb. Det har inte skett några förhandlingar, säger Jan Berggren på Jakri AB.

Hyresgästföreningen stämmer Jakri AB i tingsrätten på nära 50 000 kronor. Eftersom det har funnits ett avtal ska avgiften också betalas menar Hyresgästföreningen. Att det inte har skett någon årlig hyreshöjning, på grund av brister i underhållet, har ingen betydelse. Hyresgästföreningen hänvisar till två tidigare domar vid Lunds tingsrätt.

– Jag förstår inte hur hyresvärden resonerar när man inte betalar. Det är dessutom ett ansenligt belopp, säger Lisa Renntun, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.

Jan Berggren på Jakri AB funderar nu i sin tur på att stämma Hyresgästföreningen.

– Hyresgästföreningen driver med oss. De förhalar förhandlingarna och det är en strålande affärsmetod, säger Jan Berggren.

Vad ska ni stämma Hyresgästföreningen för?

Läs ocksåLevde med vägglöss i 1,5 år – men därför får hyresgästen betala ett jättebeloppVägglöss

– Det får jag se men deras sätt att förhala är inte schysst.

Annons

Jakri AB har valt att stranda hyresförhandlingarna. Läs mer om det här:

Hyresvärd: Hyresgästföreningen spelar ett fult spel

Hyresvärden strandar hyror i Hjärup

Läs också Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Hyrde ut till prostituerade 79 gånger – nu hamnar hyresgästen i fängelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.