Annons

Hyresgästföreningen stämmer hyresvärd

Staffanstorp Hyresvärden på Jakriborg i Hjärup har vägrat att betala hyressättningsavgift till Hyresgästföreningen. Nu stäms de i tingsrätten.

Alla hyresvärdar betalar en hyressättningsavgift till Hyresgästföreningen motsvarande tolv kronor per månad och lägenhet som en ersättning för förhandlingsarbetet. Avgiften är inbäddad i hyran.

I flera år har hyresförhandlingar pågått om hyresnivån på Jakriborg i Hjärup men eftersom Hyresgästföreningen och hyresvärden inte har kunnat komma överens menar Jakri AB att de inte ska betala någon avgift.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har inte betalat eftersom Hyresgästföreningen inte har gjort något jobb. Det har inte skett några förhandlingar, säger Jan Berggren på Jakri AB.

Hyresgästföreningen stämmer Jakri AB i tingsrätten på nära 50 000 kronor. Eftersom det har funnits ett avtal ska avgiften också betalas menar Hyresgästföreningen. Att det inte har skett någon årlig hyreshöjning, på grund av brister i underhållet, har ingen betydelse. Hyresgästföreningen hänvisar till två tidigare domar vid Lunds tingsrätt.

– Jag förstår inte hur hyresvärden resonerar när man inte betalar. Det är dessutom ett ansenligt belopp, säger Lisa Renntun, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåMariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord”En mobil på den ena sidan och en kvinna i mörkt hör på den andra. Kvinnan tittar rakt fram.

Jan Berggren på Jakri AB funderar nu i sin tur på att stämma Hyresgästföreningen.

– Hyresgästföreningen driver med oss. De förhalar förhandlingarna och det är en strålande affärsmetod, säger Jan Berggren.

Vad ska ni stämma Hyresgästföreningen för?

Läs ocksåMeterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000

– Det får jag se men deras sätt att förhala är inte schysst.

Annons

Jakri AB har valt att stranda hyresförhandlingarna. Läs mer om det här:

Hyresvärd: Hyresgästföreningen spelar ett fult spel

Hyresvärden strandar hyror i Hjärup

Läs också Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.