Annons

Hyresgästföreningen Sydost växer

Blekinge Förra året ökade antalet medlemmar i region Sydost med 266 personer. En förklaring kan vara att föreningen tagit kamp för hyresgästerna på ett sätt som synts.

Medlemsstatistiken för Hyresgästföreningen Sydost visar att 2012 var ett år då föreningen totalt sett växte med 266 personer. Det betyder att 69 395 personer är medlemmar i regionen.

– Det är jättepositivt. Dels har vi agerat mycket och synts mycket och så har vår värvarorganisation gjort ett jättejobb, säger regionordförande Björn Johansson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Regionen omfattas av länen Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Gotland och Östergötland. På länsnivå blev antalet medlemmar fler i alla län, förutom Kalmar och Gotland.

Annons

– Det är svårt att kommentera vad det beror på. Det kan bero på flera saker som slår lite olika, bland annat vakanser inom värvarna eller sjukdom, säger Björn Johansson och fortsätter:

– Men att vi ökat generellt tror jag beror på att vi tagit strid för hyresgästerna på ett sätt som synts, att det har märkts vad vi gör. Enskilt tror jag att det är Hyrskattekampanjen som gett effekt. Intresseorganisationerna har det svårt i dag men vi går mot strömmen. Det är jättepositivit.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Medlemsökning per län, jämfört 31 december 2011 med 31 december 2012:
Kronoberg: 227
Östergötland: 188
Jönköping: 92
Blekinge: 48
Gotland: -3
Kalmar: -286
Total medlemsökning: 266 personer.

Annons
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.