HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen Sydost växer

Blekinge Förra året ökade antalet medlemmar i region Sydost med 266 personer. En förklaring kan vara att föreningen tagit kamp för hyresgästerna på ett sätt som synts.

Medlemsstatistiken för Hyresgästföreningen Sydost visar att 2012 var ett år då föreningen totalt sett växte med 266 personer. Det betyder att 69 395 personer är medlemmar i regionen.

– Det är jättepositivt. Dels har vi agerat mycket och synts mycket och så har vår värvarorganisation gjort ett jättejobb, säger regionordförande Björn Johansson.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Regionen omfattas av länen Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Gotland och Östergötland. På länsnivå blev antalet medlemmar fler i alla län, förutom Kalmar och Gotland.

Annons

– Det är svårt att kommentera vad det beror på. Det kan bero på flera saker som slår lite olika, bland annat vakanser inom värvarna eller sjukdom, säger Björn Johansson och fortsätter:

– Men att vi ökat generellt tror jag beror på att vi tagit strid för hyresgästerna på ett sätt som synts, att det har märkts vad vi gör. Enskilt tror jag att det är Hyrskattekampanjen som gett effekt. Intresseorganisationerna har det svårt i dag men vi går mot strömmen. Det är jättepositivit.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

Medlemsökning per län, jämfört 31 december 2011 med 31 december 2012:
Kronoberg: 227
Östergötland: 188
Jönköping: 92
Blekinge: 48
Gotland: -3
Kalmar: -286
Total medlemsökning: 266 personer.

Annons
Läs också Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.