HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen vill inte höja hyran för Landskronahem

Landskrona Hyresgästföreningen går ut hårt i årets förhandling och yrkar på att Landskronahem inte ska ha någon hyreshöjning. Orsaken är företagets goda ekonomi.

I mitten av veckan gick Hyresgästföreningen ut med att hyrorna i det kommunala bostadsbolaget i Halmstad bör sänkas. Läs mer om det här. Idag går Hyresgästföreningen ut med ett pressmeddelande och yrkar att Landskronahems hyror år 2016 ska vara oförändrade.

Orsaken är bland annat det låga ränteläget, de senaste årens milda vintrar samt låga olje- och elpriser. Dessutom hävdar man att företaget har en god ekonomi.

Läs ocksåDärför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp”

− Vår bedömning är att Landskronahem är ett starkt ekonomiskt bolag. De har haft historiskt höga underhållsnivåer. Men vi anser inte att de har några stora underhållsberg framför sig. Därför yrkar vi på en oförändrad hyresnivå, säger Sead Kurtovic, förhandlare vid Hyresgästföreningen Norra Skåne.

Annons

Hyresgästföreningen har ännu inte inlett några hyresförhandlingar med Landskronahem. De har heller inte fått något yrkande av bolaget. Den första januari i år höjde Landskronahem hyrorna med 0,75 procent i genomsnitt. Hem & Hyra har sökt Landskronahem för en kommentar.

Annons
Läs också Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Landskronahem kan frysa sin bostadskö Miljardsatsning i rullning - men har folk råd att bo kvar? Landskronahem blir granne med hyresgästerna på Karlslund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.