Annons

Hyresgästföreningen vill starta grannsamverkan i Landskrona

Landskrona Hyresgästföreningen vill starta grannsamverkan på Karlslund. Lyckas satsningen blir det första gången i stor omfattning.

Grannsamverkan är välkänt i villaområden men desto ovanligare i flerbostadshus och inte minst områden med hyresrätter. Nu driver Hyresgästföreningen på för att hyresgästerna i miljonprogramsområdet Karlslund i Landskrona ska engagera sig.

– Det är ett stort område med en del problem. Ett område som Landskrona stad har i fokus. Vi är ganska dåligt representerade i området och vill ta ett större ansvar, säger Helena Rasmusson på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon och kollegan Li Merander ska försöka få med sig hyresvärdarna och hyresgästerna. Med på tåget är också Länsförsäkringar och kommunens trygghetssamordnare.

– Vi kan inte gå in och göra området tryggare men vi kan hjälpa till att sätta igång grannsamverkan, vi kan stötta och ge verktygen, säger Li Merander.

Annons

Det behövs en person per trapp som är villig att engagera sig för att projektet ska kunna starta. Tanken är att börja i mindre skala.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Sedan hoppas vi att det sprider sig, skapar en sammanhållning och att det blir en satsning i hela området. Lyckas det tänker vi oss, från Hyresgästföreningens sida, att vi bygger på med ytterligare åtgärder, säger Li Merander.

Den 8 december och 18 januari hålls informationsmöten.

Annons

Det finns sedan tidigare två hyresrättsområden som har grannsamverkan i Landskrona.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

– Det som ska starta upp i Karlslund är mer ambitiöst med träffar som Hyresgästföreningen håller i. Det har det inte varit i de andra områdena, säger Annika Wågsäter trygghetssamordnare i Landskrona.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Prepping för hyresgäster – så fixar du en god hemberedskap Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.