HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen vill starta grannsamverkan i Landskrona

Landskrona Hyresgästföreningen vill starta grannsamverkan på Karlslund. Lyckas satsningen blir det första gången i stor omfattning.

Grannsamverkan är välkänt i villaområden men desto ovanligare i flerbostadshus och inte minst områden med hyresrätter. Nu driver Hyresgästföreningen på för att hyresgästerna i miljonprogramsområdet Karlslund i Landskrona ska engagera sig.

– Det är ett stort område med en del problem. Ett område som Landskrona stad har i fokus. Vi är ganska dåligt representerade i området och vill ta ett större ansvar, säger Helena Rasmusson på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Hon och kollegan Li Merander ska försöka få med sig hyresvärdarna och hyresgästerna. Med på tåget är också Länsförsäkringar och kommunens trygghetssamordnare.

– Vi kan inte gå in och göra området tryggare men vi kan hjälpa till att sätta igång grannsamverkan, vi kan stötta och ge verktygen, säger Li Merander.

Det behövs en person per trapp som är villig att engagera sig för att projektet ska kunna starta. Tanken är att börja i mindre skala.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Sedan hoppas vi att det sprider sig, skapar en sammanhållning och att det blir en satsning i hela området. Lyckas det tänker vi oss, från Hyresgästföreningens sida, att vi bygger på med ytterligare åtgärder, säger Li Merander.

Den 8 december och 18 januari hålls informationsmöten.

Det finns sedan tidigare två hyresrättsområden som har grannsamverkan i Landskrona.

Läs ocksåIskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

– Det som ska starta upp i Karlslund är mer ambitiöst med träffar som Hyresgästföreningen håller i. Det har det inte varit i de andra områdena, säger Annika Wågsäter trygghetssamordnare i Landskrona.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Vill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.