Annons

Hyresgästföreningens rådgivning slås samman

Nyheter Nu är det klart – Hyresgästföreningens medlemsrådgivning ska centraliseras till en ort. Fackföreningarna är kritiska.

Förbundsstyrelsens beslut var enhälligt men fattades inte utan diskussion. Någon gång under nästa år ska Hyresgästföreningens medlemsrådgivning via telefon och mejl centraliseras till en ort i landet. Var är ännu inte bestämt.

Förbundschef Jan Johnsson har pekat på tidigare goda erfarenheter av sammanslagningar, exempelvis av medlemsregistret som numera finns i Örebro. Mats Panther, Handels representant i förbundsstyrelsen, håller inte riktigt med:   

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Fortfarande sitter folk ute på regionerna och gör saker som sades att det skulle ordnas i Örebro. Det är lätt att sitta och dra grova penseldrag där uppe i ledningen.

Mats Panther är också kritisk till sättet som beslutet fattats på. 

Annons

– Det är första gången, vad jag vet, som styrgrupp och projektgrupp inte är överens. Bara en person i styrgruppen förordade centralisering, säger han.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Desto mer positiv är förbundsordförande Barbro Engman. Hon påpekar att medlemsrådgivningen för regionerna Norrland, Aros-Gävle och Mitt i dag är samordnad i Uppsala och att det fungerar väldigt bra. 

– För de allra flesta frågor behövs inte lokal kännedom för att kunna svara. Exempelvis om vad som gäller för att hyra ut i andra hand. Och fortfarande kommer det finnas mängder av folk ute i regionerna som kan svara på frågor som gäller en viss fastighetsägare, även efter att rådgivningen samordnas, säger Barbro Engman.

Annons

Omkring 20 anställda inom Hyresgästföreningen berörs av förändringarna.  

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.