Annons

Hyresgästveteran avliden

Nyheter Förre ordföranden för Hyresgästföreningen Jan Danneman har avlidit. Han ledde förbundet under 90-talet och tog flera viktiga strider för landets hyresgäster.

Jan Danneman var från början elektriker, men kom till Hyresgästföreningen 1965. Först som anställd förhandlare, sedan som förtroendevald. 1992 blev han förbundsordförande.

Under 90-talet var han bland annat med och stoppade ett lagförslag som skulle ha öppnat för marknadshyror.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Jan Danneman organiserade också en jättelik demonstration 1998, då 10 000 hyresgäster gick från Humlegården till Skansen, med krav på sänkta hyror. År 2000 efterträddes han av Hyresgästföreningens nuvarande ordförande Barbro Engman.

Annons

– Han jobbade hårt både med organisationsfrågor och utåt, med de stora striderna mot kraven på marknadshyror och för en kraftfull lagstiftning som skyddar hyresgästerna, säger hon.

Jan Danneman blev 75 år.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.