HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning på gång i Strömsund

Strömsund Allmännyttan i Strömsund har begärt en höjning av hyran med 2,25 procent från 1 april. Men först ska det förhandlas med Hyresgästföreningen, som nu kallat medlemmarna till möte.
Foto: Åsa Eriksson

Strömsunds Hyresbostäder AB har sammanlagt 889 lägenheter i kommunen på orterna Backe, Gäddede, Hammerdal, Hoting, Rossön och Strömsund. Bostadsbolaget vill nu höja hyran med 2,25 procent för att kunna dra in ytterligare cirka en miljon per år. Pengar som de säger måste till för att klara ökade kostnader för uppvärmning och underhåll.

Hasse Dahl, Hyresgästföreningens förhandlare i Östersund, kommenterar budet:

Läs ocksåFler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjningJanor Ahmed

– Det här har precis kommit på mitt bord och jag har inte hunnit granska yrkandet närmare. Vi har en bra kommunikation med bolaget som behöver stärka ekonomin och underhållet, men siffran 2,25 procent tycker jag i ett omvärldsperspektiv låter lite högt ändå.

Hyresgästföreningen kommer noggrant att gå igenom varje post i budgeten och kontrollera bokslut och effektivitet för att jämföra med andra bolag.

Hasse Dahl har också kallat till medlemsmöte inför förhandlingarna för att få veta vad hyresgästerna har för åsikter och argument.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

– Det är roligt att träffas och jag tror att det är viktigt att få information även direkt från oss, säger han.

Medlemsmötet är måndag den 10 mars klockan 10.00 i lokalen på Solbacken 7B.

Om hyran skulle höjas med 2,25 procent skulle det innebära en extra månadskostnad på 90 kronor för en hyra på 4 000 kronor.

Läs ocksåGustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"
Läs också Hyrorna klara för 6 000 studenter: "Bra uppgörelse ett år som detta" Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.