Annons

Hyreshöjning på gång i Strömsund

Strömsund Allmännyttan i Strömsund har begärt en höjning av hyran med 2,25 procent från 1 april. Men först ska det förhandlas med Hyresgästföreningen, som nu kallat medlemmarna till möte.
Foto: Åsa Eriksson

Strömsunds Hyresbostäder AB har sammanlagt 889 lägenheter i kommunen på orterna Backe, Gäddede, Hammerdal, Hoting, Rossön och Strömsund. Bostadsbolaget vill nu höja hyran med 2,25 procent för att kunna dra in ytterligare cirka en miljon per år. Pengar som de säger måste till för att klara ökade kostnader för uppvärmning och underhåll.

Hasse Dahl, Hyresgästföreningens förhandlare i Östersund, kommenterar budet:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det här har precis kommit på mitt bord och jag har inte hunnit granska yrkandet närmare. Vi har en bra kommunikation med bolaget som behöver stärka ekonomin och underhållet, men siffran 2,25 procent tycker jag i ett omvärldsperspektiv låter lite högt ändå.

Hyresgästföreningen kommer noggrant att gå igenom varje post i budgeten och kontrollera bokslut och effektivitet för att jämföra med andra bolag.

Annons

Hasse Dahl har också kallat till medlemsmöte inför förhandlingarna för att få veta vad hyresgästerna har för åsikter och argument.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.

– Det är roligt att träffas och jag tror att det är viktigt att få information även direkt från oss, säger han.

Medlemsmötet är måndag den 10 mars klockan 10.00 i lokalen på Solbacken 7B.

Annons

Om hyran skulle höjas med 2,25 procent skulle det innebära en extra månadskostnad på 90 kronor för en hyra på 4 000 kronor.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listanHyreshöjningar
Läs också Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.