HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjningar klara hos Kustbostäder

Oxelösund Hyresgästföreningen och Kustbostäder i Oxelösund har kommit överens om årets hyreshöjning. Men för de som har fått hissar installerade i huset väntar ytterligare en höjning i höst.

Det blir 0,9 procents hyreshöjning från och med i dag, 1 mars, för Kustbostäders omkring 1 200 lägenheter i Oxelösund. Boende i två fastigheter där fönstren har bytts ut kommer att få ytterligare ett påslag på mellan 30 och 75 kronor, beroende på lägenhetens storlek. Dessutom höjs hyrorna för garage med tre procent och för parkeringsplatser med fyra kronor per månad.

För de som bor i hus där hissar har installerats på senare år kommer hyran att höjas i en andra omgång från 1 september. Hur mycket hyran ska höjas då kommer att förhandlas under sommaren.

Läs ocksåDu betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Trots att överenskommelsen blev klar bara strax innan den började gälla tycker både Kustbostäders vd Per Alm och Hyresgästföreningens förhandlingsledare Astrid Öhman Asp att förhandlingarna har gått bra.

– De lyssnar på våra argument och det är ett öppet förhandlingsklimat, säger Astrid Öhman Asp.

Läs också Uppsala och Västerås kvar i lönetoppen Tvätt på nytt sätt i Oxelösund Först i Sverige med hissförtur? Fler hyror på gång i Sörmland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.