Annons

Hyresnämnden beslutade om ny emalj i badkaret

Stockholm En hyresgäst i Hammarbyhöjden får sitt badkar emaljerat och dörrfodret målat. Hyresnämnden tog det ovanliga beslutet efter att hyresvärden nekat att byta ut det 60 år gamla badkaret.

I sju år har hyresgästen bott i tvåan på Finn Malmgrens väg i södra Stockholm. Han själv målat om, men när det gäller badrummet vill han att hyresvärden tar ansvaret. Kranen droppar, väggarna behöver målas om, badkaret är slitet och färgen på dörrkarmen flagar.

För att få badrummet fixat vänder sig hyresgästen till hyresnämnden. Hyresvärden svarar att det troligen är hyresgästen som låtit kranen stå och rinna för att orsaka en vattenskada och på så sätt få ett nytt badrum. Han avser inte att åtgärda varken badkaret eller dörrfodren. Däremot går han med på att måla väggar och byta packning i den läckande kranen.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Efter det löftet ålägger hyresnämnden värden att också åtgärda badkaret – antingen byta ut det eller laga emaljen – och måla dörrfodret. Senast den sista mars ska arbetena vara slutförda.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.