Annons

Hyresnämnden: Inga problem med Lommapendling

Malmö Malmökvinnan vill till Lomma för att få lägre hyra. Lommakvinnan vill till Malmö för att ha närmare till jobbet. Men nämnden säger nej till bostadsbyte.
Lomma och Malmö.

Båda lägenheterna ägs av Stena fastigheter och de två hyresgästerna har försökt få igenom ett byte inom bolaget. Men hyresvärden har sagt nej, motiverat med den ena kvinnans skuldhistorik och att det är fullt möjligt att pendla mellan de två orterna.

Hyresnämndens åsikt väger tyngre än värdens men i det här fallet landar beslutet i en delad ståndpunkt med Stena. Nämnden väljer att lyfta fram den ena kvinnans önskan om närhet till arbetet som ett argument som inte håller. Praxis är att en anställd får räkna med att åka sex mil och det är kortare mellan Malmö och Lomma. Så står det i beslutet och därmed funkar inte bytet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Skäl som kan ge rätt till lägenhetsbyte är bland annat: en växande familj som behöver mer utrymme, en familj med utflyttade barn som vill ha mindre lägenhet, fast arbete på annan ort eller förändrad privatekonomi orsakad av till exempel sjukdom.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.