HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden: Inga problem med Lommapendling

Malmö Malmökvinnan vill till Lomma för att få lägre hyra. Lommakvinnan vill till Malmö för att ha närmare till jobbet. Men nämnden säger nej till bostadsbyte.
Lomma och Malmö.

Båda lägenheterna ägs av Stena fastigheter och de två hyresgästerna har försökt få igenom ett byte inom bolaget. Men hyresvärden har sagt nej, motiverat med den ena kvinnans skuldhistorik och att det är fullt möjligt att pendla mellan de två orterna.

Hyresnämndens åsikt väger tyngre än värdens men i det här fallet landar beslutet i en delad ståndpunkt med Stena. Nämnden väljer att lyfta fram den ena kvinnans önskan om närhet till arbetet som ett argument som inte håller. Praxis är att en anställd får räkna med att åka sex mil och det är kortare mellan Malmö och Lomma. Så står det i beslutet och därmed funkar inte bytet.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

Skäl som kan ge rätt till lägenhetsbyte är bland annat: en växande familj som behöver mer utrymme, en familj med utflyttade barn som vill ha mindre lägenhet, fast arbete på annan ort eller förändrad privatekonomi orsakad av till exempel sjukdom.

Läs också Hård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.