Annons

Hyresnämnden på besök i Tobo

Tobo Under måndagen besiktigade hyresnämnden Aros Energideklarationers fastigheter i Tobo. Sedan ska hyresnämnden ta ställning till om det blir ett åtgärdsföreläggande eller ej.

 I juni ansökte Hyresgästföreningen om åtgärdsföreläggande för Aros Energideklarationers fastigheter i Tobo. Hyresgästföreningen vill dessutom att åtgärdsföreläggandet förenas med ett vite på 200 000 kronor.

Hyresnämnden lade fram ett medlingsförslag som gick ut på att bolaget skulle få till den sista augusti och sista september på sig att åtgärda bristerna. Men Hyresgästföreningen godtog inte förslaget och krävde att hyresnämnden går igenom alla lägenheter på plats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Med på måndagens rundtur var även representanter från Hyresgästföreningen, Aros Energideklarationer och miljökontoret i Tierp.

Hyresgästen Lotta Hylla saknar ventilation i sin lägenhet, i fönsterkarmen är det mögel och  varmvattnet tar ofta slut.

Annons

– Jag har slagit vad med grannarna om fem kronor om att vi har nya ägare i mars. Bolaget kan inte hålla på så här. Många lägenheter står outhyrda, jag tror de kommer gå i konkurs, säger hon.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Hyresnämndens beslut väntas komma den 7 oktober.

Även miljökontoret i Tierp har utfärdat ett vite mot Aros Energideklarationer. På kommunstyrelsens sammanträde den 21 oktober kommer man att ta ställning till om vitet ska krävas ut.

Läs även

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Aros Energideklarationer krävs på 200 000 kronor i vite

Hot om vite på minst 50 000 för hyresvärd i Tobo

Fakta: Åtgärdsföreläggande

Ett åtgärdsföreläggande beslutas av hyresnämnden och går exempelvis ut på att hyresvärden ska ha reparerat lägenheten före ett visst datum. Hyresnämndens åtgärdsföreläggande kan förenas med ett vite. Om till exempel en reparation inte görs inom utsatt tid kan hyresvärden få betala vite till staten.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.