HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden ska besöka överfylld lägenhet

Malmö MKB vill säga upp hyreskontraktet, med hänvisning till brandfara och att lägenheten är en sanitär olägenhet. Nu ska ledamöterna i hyresnämnden själva besöka lägenheten.
Foto: MKB
Hyresgästen på Holma i Malmö har samlat på sig en stor mängd föremål som förvaras bland annat i köket.

Det kommunala bostadsbolaget vill att hyresnämnden ska ge klartecken att säga upp kontraktet för hyresgästen på Holma i Malmö.

I ansökan till hyresnämnden visas en lägenhet som är fylld med bland annat möbler och diverse skräp. MKB menar att den belamrade lägenheten är grovt vanvårdad, och att det inte har blivit någon förbättring trots tillsägelser. Även Malmö kommuns samlarteam har varit på besök i lägenheten. Samlarteamet är en grupp med bland annat terapeuter som erbjuder hjälp till personer som upplever att deras samlande har blivit ett problem och begränsande i vardagen.

Läs ocksåVi samlar på oss saker – mot vår vilja

Lägenheten är en sanitär olägenhet och ansamlingen av saker utgör en brandfara, menar MKB. Men när hyresnämnden sammanträdde i slutet av juni kunde rätten inte komma till något beslut. Istället ska ledamöterna hålla ytterligare ett sammanträde i augusti, och i samband med detta själva besiktiga lägenheten för att få en uppfattning om hur omfattande problemet är.

Hyresnämnden ska själv besöka kvinnans lägenhet i augusti.

Lars-Gunnar Larsson är juridiskt ombud för MKB. Han menar att det generellt sett finns möjligheter för hyresgäster som samlar på sig stora mängder föremål att behålla kontraktet – om det inte har hunnit komma skadedjur eller finns andra störningar inblandade.
– Om vi säger att den bara är väldigt ostädad och belamrad och inte stinker ner huset i övrigt och hyresgästen tar sitt ansvar och får lite hjälp så finns det vissa möjligheter att bo kvar, säger han.

Läs också Hyresgäst riskerar att sägas upp efter drivor av skräp i lägenheten Förlorade långdragen strid - prylsamlare tvingas flytta efter 30 år Polygamist i hyrestvist – "Jag bodde med min fru och sen gifte jag mig med en annan också" Hyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.