HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresrätter planeras vid infarten till Simrishamn

Simrishamn Tolv marklägenheter med egen trädgård. Det kan bli verklighet vid sydvästra infarten till Simrishamn.

Det är bolaget Djupadal Vik som lämnat in en bygglovsansökan.

– Det vore rimligt med en byggstart efter sommaren. Jag hoppas på inflyttning i maj nästa vår, säger vd Stefan Hansson till tidningen Ystads Allehanda.

Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.

Bolaget planerar för tolv hyresrätter: tre tvårummare, sex stycken treor och tre fyrarumslägenheter. För en trea kommer kallhyran att landa på 8 800 kronor, enligt Stefan Hansson.

Annons

Det var i höstas som bolaget fick marken av kommunen i utbyte mot en annan tomt. Ett krav från kommunens sida var att det skulle byggas minst elva hyresrätter. När väl tomten är bebyggd har Djupadal Vik möjlighet att köpa en angränsande tomt. Där är det även fritt fram för bolaget att bygga bostadsrätter och radhus.

Annons
Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Här "röstar" Storviksborna inför nybygge Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.