Annons

Hyresrätter planeras vid infarten till Simrishamn

Simrishamn Tolv marklägenheter med egen trädgård. Det kan bli verklighet vid sydvästra infarten till Simrishamn.

Det är bolaget Djupadal Vik som lämnat in en bygglovsansökan.

– Det vore rimligt med en byggstart efter sommaren. Jag hoppas på inflyttning i maj nästa vår, säger vd Stefan Hansson till tidningen Ystads Allehanda.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget planerar för tolv hyresrätter: tre tvårummare, sex stycken treor och tre fyrarumslägenheter. För en trea kommer kallhyran att landa på 8 800 kronor, enligt Stefan Hansson.

Annons

Det var i höstas som bolaget fick marken av kommunen i utbyte mot en annan tomt. Ett krav från kommunens sida var att det skulle byggas minst elva hyresrätter. När väl tomten är bebyggd har Djupadal Vik möjlighet att köpa en angränsande tomt. Där är det även fritt fram för bolaget att bygga bostadsrätter och radhus.

Annons
Läs också Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.