Annons

Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad

Alingsås När kvinnans hyresskuld uppgick till över 118 000 kronor fick hyresvärden, Alingsås kommun, nog. Nu beslutar hyresnämnden att 37-åringen blir av med kontraktet.
I flera år har kvinnan hyrt en tvårummare av vård- och omsorgsförvaltningen i Alingsås. Men efter att ha kommit efter med hyran åker hon nu ut.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
I flera år har kvinnan hyrt en tvårummare av vård- och omsorgsförvaltningen i Alingsås. Men efter att ha kommit efter med hyran åker hon nu ut.

En 37-årig kvinna har sedan flera år hyrt en tvårumslägenhet i sydöstra Alingsås av vård- och omsorgsförvaltningen vid Alingsås kommun. Men nu är det slut med det. Orsaken är att kvinnan hamnat rejält efter med hyran. Närmare bestämt med 118 454 kronor.

Problemen började i november 2022 och trots påminnelser och inkassokrav har hyran inte kommit in. I januari i år sade därför Alingsås kommun upp kvinnans hyreskontrakt. När kvinnan inte flyttade ut vände sig kommunen till hyresnämnden i Göteborg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Varken förklarat eller ifrågasatt

Enligt handlingarna som kommunen gett hyresnämnden har kvinnan varken lämnat någon förklaring till de försenade hyresbetalningarna eller ifrågasatt uppgifterna om hennes skuld.

Annons
När uppsägningen prövas av hyresnämnden i Göteborg är kvinnan inte där.
Hyresnämnden i Göteborg går på hyresvärden Alingsås kommuns linje och beslutar att kvinnans kontrakt ska sägas upp.

När det var dags för förhandling i hyresnämnden dök kvinnan inte upp och hon har heller inte lämnat in något yttrande.

Hyresnämndens ledamöter slår fast att kvinnan genom att, vid ett flertal tillfällen, inte ha betalat hyran i tid samt en mycket stor hyresskuld åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst i så hög grad att kontraktet ska sägas upp och kvinnan ska flytta ut.

Annons
Läs ocksåMalins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt”Malin Dahlberg till vänster och sedlar till höger.

Beslutet har inte överklagats.

Läs också Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.