Annons

Hyresvärd backar – betalar 52 000 kr

Staffanstorp När hyresvärden på Jakriborg i Hjärup vägrade betala hyressättningsavgift på närmare 50 000 kronor stämde Hyresgästföreningen värden. Nu har parterna förlikts.

Det var i slutet av förra året som Hyresgästföreningen stämde hyresvärden Jakri AB på närmare 50 000 kronor. Alla hyresgäster betalar via sin hyresavi en hyressättningsavgift motsvarande tolv kronor per månad och lägenhet som en ersättning för förhandlingsarbetet. Men eftersom Hyresgästföreningen och hyresvärden på Jakriborg i Hjärup inte kunnat komma överens om någon hyresnivå för området trots att förhandlingar pågått i flera år mende hyresvärden att man inte skulle betala någon hyressättningsavgift över huvud taget.

Att det inte skett någon årlig hyreshöjning på grund av brister i underhållet är dock inget skäl att avstå från att betala hyressättningsavgiften menade Hyresgästföreningen när de vände sig till tingsrätten. I ryggen hade föreningen dessutom två domar från just Lunds tingsrätt där parterna möttes i fredags.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Väl i tingsrätten förliktes parterna och Jakri AB gick med på att betala 52 000 kronor till Hyresgästföreningen inom en vecka. Däremot slapp de att stå för rättegångskostnaderna.

Annons

– Hela den här processen har varit så onödig. Det har dessutom kostat hyresvärden ytterligare 4 500 kronor. Jag vet inte vad de menar att de tjänat på det här, säger Lisa Renntun, jurist på Hyresgästföreningen i Malmö.

Läs mer:
Hyresgästföreningen stämmer hyresvärd

Läs ocksåMariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord”En mobil på den ena sidan och en kvinna i mörkt hör på den andra. Kvinnan tittar rakt fram.

Hyresvärden strandar hyror i Hjärup

Annons

Hyresgästföreningen spelar ett fult spel

Läs också Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Michael utredde hyresgäst för misstänkt fusk - svaret: "Ska slakta honom" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.