Annons

Hyresvärd drar tillbaka överklagande

Norrtälje I december beslutade hyresnämnden att en Väddöbo som varit inblandad i en grannkonflikt får behålla sitt hyreskontrakt. Hyresvärden överklagade beslutet, men har nu ångrat sig.

Det är alltså ingen tvekan om att den 59-åriga kvinnan får bo kvar i lägenheten även i fortsättningen.

Senast i dag skulle hyresvärden, en privat fastighetägare på Väddö, lämna in kompletterande handlingar till Svea hovrätt. Men i stället meddelade bolaget att man inte tänker driva ärendet vidare.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det var affärsmässiga överväganden som gjorde att min klient drog tillbaka överklagandet av hyresnämndens beslut, säger hyresvärdens juridiske ombud Lasse Gärdlund, utan att vilja kommentera ärendet ytterligare.

Annons

Efter flera varningar blev 59-åringen uppsagd av sin hyresvärd i maj. Sedan 2006 har hon varit i konflikt med sina grannar i bostadsområdet på Väddö.  Vem som är upphov till fejden råder det delade meningar om. 59-åringen upplever att hon trakasseras av grannarna, medan ett tiotal hyresgäster i området anser att det är 59-åringen som betett sig störande och uppträtt hotfullt. 59-åringen och hennes närmaste granne, en äldre kvinna, har polisanmält varandra flera gånger för bland annat misshandel, men utredningarna har lagts ned.

I början på december var grannfejden uppe i hyresnämnden. I beslutet från den 20 december slog hyresnämnden fast att det inte finns tillräckliga skäl att vräka 59-åringen och att hon därför bör få bo kvar även i fortsättningen.

Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus

 

Annons

Läs även Långvarig grannfejd i hyresnämnden
                   Uppsagd hyresgäst får bo kvar
                   Grannfejdsbeslut överklagas

Läs också Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.