HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresvärd: ”Hyresgästföreningen spelar ett fult spel”

Staffanstorp I början av veckan valde hyresvärden Jakri AB att stranda förhandlingarna med Hyresgästföreningen. De menar att föreningen förhalar förhandlingarna.

Hyresgästföreningen skickade en lista på återgärder till Jakri AB som de ville ha genomförda innan en höjningshöjning över huvud taget kunde diskuteras. Då fick hyresvärden på Jakriborg i Hjärup nog och strandade förhandlingarna. Nu kommer hyrorna att avgöras i hyresnämnden. Jan Berggren, styrelseordförande i Jakri AB, säger till Hem & Hyra att Hyresgästföreningen förhalar förhandlingarna genom att skicka nya listor på åtgärder.

– De spelar ett fult spel med oss. Vi åtgärdar allt på deras listor som är skäligt och möjligt, säger Jan Berggren.

Läs ocksåSveriges största hyresuppgörelse strandar

Menar du att det inte finns brister på Jakriborg?

– Inga fler än sådant som dyker upp fortlöpande och som vi åtgärdar så fort vi kan. Alla kan naturligtvis brista och ibland blir våra vaktmästare sjuka, säger Jan Berggren.

Joakim Lund, förhandlare på Hyresgästföreningen, förstår inte hyresvärdens kritik.

Annons
Läs ocksåSegdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procentGunnar Johansson, vd Vänersborgsbostäder, och Sophia Fors, förhandlare, Hyresgästföreningen.

– Jag gjorde en besiktning 2011 och nu i oktober när jag var tillbaka var majoriteten av punkter på listan från i fjor inte åtgärdade. De har inte fått olika listor utan det är samma som tidigare, säger Joakim Lund.

Han berättar om lösa brunnslock som inte lagats trots påpekanden redan 2007 och lägenhetsdörrar som saknar dörrfoder sedan husen byggdes. Joakim Lund beklagar att hyresvärden inte vill samarbeta för att hitta en lösning.

– Vi vill jobba framåt med det här men vi får ingen respons av hyresvärden och de återkommer aldrig till oss. I stället väljer de att skylla brister i underhållet på hyresgästerna, säger Joakim Lund.

Läs också"Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningarMagnus Elsing, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.
Annons

Läs mer:

Hyresvärden strandar hyror i Hjärup

Läs också Hyresförhandlingarna har strandat i Vänersborg Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.