Annons

Hyresvärd i Borås riskerar vitesföreläggande

Västra Götaland Silverfiskar, läckande toalettstol, trasig köksfläkt och ett saknat element. Det är några av de brister som hyresgästerna tvingats leva med. Den private hyresvärden riskerar nu vitesföreläggande.

​I slutet av februari genomförde Hyresgästföreningen och hyresnämnden besiktningar i två lägenheter i den misskötta fastigheten. Sammanlagt beslutade hyresnämnden att hyresvärden måste åtgärda 14 brister. Det är allt från silverfiskar, läckande vattentoalett, sätta fast diskmaskin till att slipa två parkettgolv.

Trots beslutet i hyresnämnden har hyresvärden inte åtgärdat några av felen. Nu kommer Hyresgästföreningens jurist Karin Andersson att lämna in begäran av vitesföreläggande.
– Det är allvarligt att hyresvärden inte följer ett beslut om åtgärdsföreläggande, därför går jag nu vidare och begär ett vitesföreläggande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Beloppets storlek fastställer hyresnämnden.

Annons
Fakta: Vite

Ett vite är ett penningbelopp som en domstol eller annan myndighet kan ålägga en part att betala för att ha underlåtit att följa myndighetens beslut. 
Vitet är ett påtryckningsmedel för att få en fysisk eller juridisk person att följa ett visst beslut.
När ett vite skall användas, anges i beslutet en viss tid för personen att vidta en åtgärd, och den summa som skall betalas i vite om beslutet inte följs. Ett sådant beslut kallas vitesföreläggande.

Källa: Wikipedia

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.