HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd i Haparanda vill förhandla hyrorna själv

Haparanda På Köpmansgatan vill hyresvärden själv avgöra hur höga hyrorna ska vara. Utan inblandning från Hyresgästföreningen.
Den nye ägaren till två fastigheter på Köpmansgatan, Aavavikens förvaltning, vill inte förhandla om hyrorna med Hyresgästföreningen. Ägaren har sagt upp förhandlingsordningen.
 
– Det känns inte alls bra utan mycket osäkert. Nu vet vi ju inte alls hur det går med hyrorna, säger en av hyresgästerna.
 
Hyresgästföreningen tänker inte tiga still utan drar saken vidare till Hyresnämnden.
 
– Självklart vill vi få det här prövat, man undrar ju varför han inte tycker att vi ska förhandla längre, säger Sten Fors, Hyresgästföreningen.
 
– Det blir för dyrt för mig, säger Tomas Björnfot, Aavavikens förvaltning.
 
Hur mycket kostar förhandlingen dig?
– 5000 kronor per år, men många bäckar små. Jag tycker inte att det behövs förhandlas. Vi följer ju ändå de höjningar som blir i Haparandabostäder.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Här är värdarna som vill höja hyran i Aros-Gävle 2022

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.